-Свидетел съм на сватбата на Ванеса. А съпругът, е, твоят Грегъри.

Анна не може да си спомни кога за последен път е видяла съпруга си Грегъри. А договорът беше на път да изтече, тя трябваше да се върне. Тя реши да се върне красиво. Първо при бабата на съпруга си Мария. Там да изчака съпруга си да пристигне и да му направи изненада.

Докато чакаше полета си, Анна случайно срещна своя приятелка.

– Анна, отдавна не сме се виждали. Ти беше ли в Италия? Между другото, как е Марк?

– Какъв Марк?

– Приятелят ти. Работи като сервитьор в бара, в който танцуваш!

– Какво имаш предвид, танци? Работя като адвокат в Рим. С какво се занимаваш?

Дженифър пребледня и не можа да каже и дума. Анна разбра: нещо се е случило вкъщи! Тя предположи, че Грегъри е разпространявал тези слухове.

– Да, Дженифър, разкажи ми всичко!

-Аз съм свидетел на сватбата на Ванеса. А мъжът, ами твоят Грегъри.

Главата на Анна се завъртя.

– Кога ще се оженят?

– След няколко дни.

Анна хвана едно такси и се прибра вкъщи. Говорейки със семейния лекар по пътя, тя разбра, че баба ѝ Мария е починала преди 4 месеца. С тази мисъл в главата си тя се прибра вкъщи.

Това може да се очаква: Грегъри смени ключалките. Тя почука. Ванеса отвори вратата. Бившите приятели се спогледаха мълчаливо.

– Как можа? Ти спиш на леглото, което ти купих. И ядеш от моите чинии. Не се ли срамуваш от себе си?

– Съжалявам – каза Ванеса, – беше инцидент. Не ти казахме, защото мислехме, че няма да се върнеш. Вече осем месеца сме заедно. И аз ще имам дете. Мислех, че си в Италия с Марк.

Една жена изтича навън, падна на колене и започна да плаче. Един непознат мъж, който минаваше покрай нея, предложи да я закара до вкъщи. Но Анна вече нямаше дом: трябваше да се върне при родителите си.

Пристигайки у дома, Анна осъзнала, че е изгубила куфара си. Мама и татко не бяха вкъщи: те бяха отишли на почивка. Анна паднала на дивана и заспала.

Събудила се от обаждането. Беше Грегъри. Той донесе нещата. Сватбата все пак се състоя.

Ванеса роди близнаци. Но Грегъри продължаваше да пише на Анна. Казваше, че я обича безумно и съжалява за случилото се. Но Анна не отговаряше на нищо. Няколко месеца по-късно тя се връща в Италия, за да търси истинския Марк!

 

Rate article
-Свидетел съм на сватбата на Ванеса. А съпругът, е, твоят Грегъри.