Свекървата се обадила в социалната служба, за да си отмъсти!

Когато се омъжих, не можех да си представя, че страстта на съпруга ми към компютърните игри може да се окаже толкова лоша за нас. Отначало всичко беше наред, и двамата ходехме на работа, изпълнявахме домакинските задължения, а когато той имаше свободно време, го прекарваше както си иска, а аз не възразявах. С появата на бебето обаче нещата се влошиха. Не можех да се справям с всичко, което се падаше само на мен, а съпругът ми се прибираше и веднага сядаше на компютъра, без да иска да ме вижда или чува с детето   .

Разбира се, беше изключително трудна задача да се справям с всичко сама. Момчето ни беше неспокойно, така че нямах време за почивка, често за обяд имахме вчерашната вечеря или чиниите можеха да останат неизмити половин ден.

когато свекърва ми забеляза, че не се справям, тя доброволно се съгласи да ми помогне. Отначало се зарадвах на това, но тогава не знаех, че нейната “помощ” означава постоянни упреци и коментари. По-добре щеше да е, ако изобщо не беше идвала, отколкото да ми разваля настроението всеки ден.

Стигна се дотам, че тя започна да брои всяка стотинка, която харчех, настройваше мъжа ми срещу мен, а после ме обвиняваше, че съм лоша майка, като твърдеше, че не съм научила десетмесечното си дете на гърне… Когато чух това, реших да ѝ кажа, че и тя не е много добра майка, защото синът ѝ играе компютърни игри, вместо да ми помага    .

Тя беше толкова ядосана от истината, че избяга от апартамента, крещейки, че ще подаде жалба срещу мен в социалната служба. Мислех, че това са само гневни приказки, но на сутринта техните служители наистина ме посетиха.

След като провериха всичко и чуха как е започнало всичко, ме оставиха на мира и ме посъветваха да преосмисля живота си. Това и направих веднага, когато опаковах своите и на децата си вещи в един куфар с една мисъл в главата. Мислех да се махна от това семейство възможно най-скоро.

Съпругът ми дори не мигна, спеше, затова веднага отидох на гарата, по пътя се обадих на родителите си да посрещнат мен и сина ми и обещах да обясня всичко, когато се прибера. Нямаше време да чакам повече, трябваше да се измъкна от този капан възможно най-скоро.

 

Rate article
Свекървата се обадила в социалната служба, за да си отмъсти!