Свекървата реши, че може да си пъха носа във всичко!

След като се оженихме, всичко беше идеално за мен и съпруга ми и се разбирахме чудесно вкъщи. Сблъскахме се с първите си проблеми, когато решихме, че е време да имаме бебе. Не ни се получи, но когато бяхме млади, този проблем не ни притесняваше много.

По някаква причина двамата със съпруга ми стигнахме до идеята, че за всичко си има причина. Детето не иска да дойде при нас, докато не си имаме собствен дом. И точно това направихме, разбира се, не без помощта на родителите ни от двете страни. След като купихме къщата, започнахме да я ремонтираме, парите идваха, опитвахме се все повече и повече да се сдобием с желаните две ленти, но нищо не се случваше.

тогава отидохме при лекарите, нямахме никакви проблеми, затова ни предписаха само витамини. Изглежда ни помогнаха, защото след 3 месеца най-накрая съобщихме на семейството си добрата новина. Осем месеца по-късно съпругът ми и семейството ми ме посрещнаха в болницата със сина ни.

Още преди да се роди бебето, със съпруга ми бяхме избрали количка и кошарка, всичко беше обсъдено, но решихме да го купим след това, за да не го зарязваме. Съпругът ми трябваше да я купи, преди да ме изпишат от болницата    .

Вкъщи обаче бях напълно разочарована. Вместо красива количка, в ъгъла имаше странно парче скрап, което трудно можеше да се нарече с подходяща дума, а в спалнята ни вместо люлка имаше странно дървено бебешко легло, което вероятно беше по-старо от мен.

Когато започнах да питам съпруга си защо този боклук е тук, той кратко отговори, че е решил да послуша майка си и да не харчи пари. Тя взела това назаем от някои от роднините сиһттр://….

Нямах думи, исках да крещя, но в същия момент виновниците за моето “празнично настроение”, свекърва ми, ни дойдоха на гости. Те си играеха с бебето, възхищаваха му се, но когато ръцете на свекърва ми се протегнаха, за да сложат бебето в онова овехтяло креватче, не издържах. Емоциите ми бяха неконтролируеми, изритах свекърва ми от къщата, съпругът ми се обиди от мен и ги последва.

Същия ден, час по-късно, родителите ми пристигнаха със същата количка и креватче, които със съпруга ми се бяхме съгласили да купим. Ето това наричам истинска подкрепа, готови да дадат и последното за внука си, а не да търсят всякакви боклуци сред далечни роднини.

Няколко дни по-късно съпругът ми се върна у дома с извинение, като се кълнеше, че е осъзнал грешката си и че сега само ние ще решаваме как ще живее семейството ни, а не всички роднини наоколо.

В същото време съпругът ми върна вещите на свекърва си, а тя беше много ядосана на нас, но не ни се скара, защото сега осъзнаваше, че не бива да се меси в живота ни     .

Какво мислите за такива свекърви, които си пъхат носа във всичко?

 

 

Rate article
Свекървата реши, че може да си пъха носа във всичко!