Свекървата отново поискала пари от сина си. И когато той отказал, тя започнала да го нарича подъл човек.

Аз спестявам пари още от малък. Винаги съм мечтал да си изкарам собствена кола и жилище. Исках да живея, без да пестя пари за каквото и да било… Това желание ме караше да уча усърдно и да пестя пари.

След училище постъпих във Факултета по чужди езици. Още в първи курс си намерих работа в една фирма. Тъй като имах незавършено образование, работех като секретарка. След като се дипломирах, ме повишиха. Заплатата ми също се увеличи, затова реших да взема заем за апартамент.

Работих усилено. Изпълнявах всякакви задачи. Често ми се налагаше да оставам на работа почти до вечерта, само за да изпълня месечния план. Целта ми беше да върна парите за апартамента.

Минаха няколко месеца. Тъкмо плащах следващата вноска за апартамента. Тогава се запознах с Марк. Започнахме разговор, след което той ме покани да отида с него на кафе. Две седмици по-късно вече живеехме заедно, а на третия месец от запознанството ни разбрах, че съм бременна.

Всичко в него ми харесваше, с изключение на едно нещо. Свекърва ми… Въпреки че вече не е млада, тази жена сякаш няма никаква представа от спестяване и бюджетиране. Успява да похарчи цялата си пенсия за няколко дни, а после моли Марк за помощ. Разбирам, че родителите имат нужда от помощ, но не всеки месец.

Тъй като аз печелех много повече, Марк се грижеше за детето. Не само че продължавам да изплащам кредита, да храня семейството си, но сега трябва да давам значителна сума пари на майката на Марк.

Един ден не издържах повече и казах на съпруга си, че е време да спрем тази финансова помощ за майка му. Взех това решение, след като чух разговора на Марк с майка му. Тя отново му поиска пари, а когато той отказа, го нарече слабак.

сега аз управлявам парите в къщата. Ясно планирам разходите ни и съм сигурна, че на първия рожден ден на сина ни ще станем законни собственици на апартамента   .

Свекърва ми обаче все още не се е успокоила. Тя дойде в дома ни и направи сцена. Синът ми се страхуваше от баба си и започна да плаче, а Марк, вместо да говори с майка си, се застъпи за нея. Каза, че ако не му дам достъп до бюджета ни, ще си тръгне.

Има ли смисъл от това? Никога не съм мислила, че ще се омъжа за мамино синче. Защо бих искала мъж, който мисли само за майка си, а не за семейството си?

Прогоних ги и двамата. Със сина ми ще се справим с всичко сами   .

 

Rate article
Свекървата отново поискала пари от сина си. И когато той отказал, тя започнала да го нарича подъл човек.