Свекърва ми влезе в кухнята и видя съпруга ми да ми приготвя закуска, едва не припадна.

Със съпруга ми сме женени от около 15 години. Наскоро със съпруга ми се смяхме и си спомнихме как майка му ни посети преди 10 години. Разбира се, всяко посещение е отделна история. Хубава жена, разбира се, но със своите странности. Нека ви разкажа за нея.

По едно време свекърва ми ни посещаваше често. Винаги се радвахме да я видим. Ние работехме, така че през седмицата майка ми се грижеше за къщата. Вечер, когато се прибирахме вкъщи, ядяхме това, което тя беше приготвила за нас.

А в неделя съпругът ми реши да ни изненада , стана рано, за да направи закуска. Тогава майка му се събуди и дотича,

– Сине, какво правиш?

– Закуска. Сядай, мамо, скоро и Рената ще се събуди. Ще ядем заедно.

– Какво правиш! Дай ми това! Иди да събудиш жена си! Не е работа на мъжа да готви! Откога ти готвиш вместо нея? Баща ти дори не знаеше къде са тенджерите. Мъжът трябва да яде, а не да готви.

Засмях се, лежах в стаята и слушах разговора им. Горката жена, цял живот готви, а мъжът ѝ дори не знае къде е кухнята им.

Това е историята.

Съпругът ми обича да готви, той е тръгнал по стъпките на майка си . Дълго време не можахме да й се обадим , после чухме от приятели каква е гаднярка , че карам сина й да готви . Но после тя се успокои. Отидохме да я видим. Беше лято, тя правеше слънчеви бани.

А мъжът й, моят свекър, й поднасяше на поднос палачинки и чай. Когато ни видя, едва не умря от уплаха. Тогава всички седяхме заедно и ядяхме палачинките на свекъра ми, а тя ми каза: “Добре се справяш, научи ме на нещо на стари години”.

 

Rate article
Свекърва ми влезе в кухнята и видя съпруга ми да ми приготвя закуска, едва не припадна.