Свекърва ми реши да заживее в моя апартамент, а собствения си да предаде на дъщеря ми.

Съпругът ми е израснал и е възпитан в голямо семейство. Свекърва ми имаше деца, докато не роди дъщеря си. Странна тактика, но не е моя работа да съдя.

Когато се омъжих, си мислех, че съм късметлийка. Дейвид изглеждаше отговорен, смел, силен. Знаеше какво е семейство, но нямаше как да се откъсне от майка си и по-малката си сестра. Свекърва му не се грижеше особено за синовете си, но благополучието на дъщеря ѝ винаги беше на първо място.

Когато се запознахме, Луиза беше на 10 години. Отначало тя не ме притесняваше, но след около пет години започна да ме притеснява. Не искаше да учи, забавляваше се с нечестни момчета и за всичко трябваше да се грижи съпругът ми. Свекърва ми можеше да му се обади посред нощ за помощ.

Надявах се, че Луиза ще порасне, ще се омъжи и всичко ще се оправи. Но не! Когато реши да се омъжи, свекърва ѝ накара братята ѝ да допринесат за церемонията, защото самата тя нямаше пари. Зетят бил беден и печелел малко, така че младоженците трябвало да живеят при свекървата.

Едно дете, друго … Свекървата осъзнала, че е невъзможно да живее така още дълго. И тогава измислила перфектното решение – щяла да се премести при нас, а апартамента си щяла да даде на дъщеря си. Но справедливо ли е, че аз купих апартамента със собствените си пари, а съпругът ми не даде и стотинка? Интересното е, че той също е доволен от тази ситуация, казва – майка ми ще ти помогне.

Имаме двустаен апартамент. Но аз не искам да се отказвам от комфорта си и да деля жизненото си пространство с някой друг. Свекърва ми е убедена, че сме длъжни да я настаним, защото съпругът ми е най-големият син, който трябва да се грижи за благополучието на родителите си.

Обичам съпруга си, разводът не е вариант. Но как да го вразумя? Как да му обясня, че да живееш с майка му е ад? Може би някой може да ми даде някакъв съвет?

 

Rate article
Свекърва ми реши да заживее в моя апартамент, а собствения си да предаде на дъщеря ми.