Свекърва ми помоли Петър да остане да пренощува при нея. Разбира се, той не можеше да откаже, а и аз не спорех. След това тя започна да се обажда все по-често и да моли сина си да дойде да пренощува

“Когато започнах връзката си с Петър, вече бях булка със зестра, защото дядо ми ми беше оставил хубав тристаен апартамент. Бъдещият ми съпруг също се справяше добре финансово. На 26-годишна възраст той можеше сам да си купи апартамент. Решихме да живеем там, защото старият апартамент на дядо ми се нуждаеше от ремонт и го давахме под наем.

Имах голям късмет и с родителите на приятеля ми. Те ме приеха, отнасяха се с мен като с член на семейството и най-важното – никога не си “пъхаха носа” в нашите дела и не даваха “мъдри съвети”. Срещахме се всеки уикенд на чаша чай или кафе. Когато вече имахме деца, свекървите ни започнаха да ги водят понякога в домовете си, за да можем да прекараме един личен момент.

Всичко се обърна с главата надолу, когато свекърът ми почина. Един ден го закараха в болницата, а час по-късно ни съобщиха лошата новина. Всичко се случи толкова скоро, че дълго време не можехме да се съвземем от мъката. Особено тежко беше за свекърва ми. Тя обичаше съпруга си, живяла е с него през по-голямата част от живота си, а сега беше останала сама с мислите си в една огромна къща.

Това започна след погребението. Свекървата помолила Петър да остане да пренощува при него. Разбира се, той не можеше да откаже, а и аз не спорех. След това тя започна да се обажда все по-често и да моли сина си да дойде да пренощува. Отначало се отнасях с разбиране към това, както и съпругът ми, но после и двамата се дразнехме, защото той прекарваше повече нощи там, отколкото у дома. Вместо това решихме да ѝ предложим да идва по-често у нас на гости. Това беше нашата грешка.

Майка му беше там почти всеки ден и за мен беше истинска подигравка да чистя и готвя под нейния “строг надзор”, защото се оказа, че правя всичко погрешно. С течение на времето тя започна да остава при нас за една нощ, а след това премести вещите си. Отначало това бяха дребни неща като гребен или парфюм, а след това почти всичките ѝ лични вещи бяха в нашата къща и тя ходеше на гости при себе си, а не при нас.

Със съпруга ми решихме, че това не може да продължава, но не можехме да изгоним майка му в такава трудна ситуация. Решихме да купим нейния апартамент в съседната сграда. За целта трябваше да продадем апартамента на дядо ми. Сега обаче посещаваме свекърва ми всяка вечер, а внуците ни я посещават през деня. По този начин всички са щастливи.

 

 

Rate article
Свекърва ми помоли Петър да остане да пренощува при нея. Разбира се, той не можеше да откаже, а и аз не спорех. След това тя започна да се обажда все по-често и да моли сина си да дойде да пренощува