Свекърва ми поиска да се върна на работа, а сега ме моли да изляза в отпуск по майчинство

Свекърва ми ме наричаше мързелива и зависима, а сега ме моли да се върна в отпуск по майчинство. Мисля, че това се дължи на прекалената ѝ самоувереност. Родих дете преди три години. А по-късно фирмата, в която работех, беше закрита. Бях в отпуск по майчинство в продължение на шест месеца. След това свекърва ми започна да ме упреква, че съм мързелива и не правя нищо. Живеехме с майка ми, така че прекарах няколко дни при нея и загубих млякото си. Детето ядеше зърнени храни и беше добре, че вече можехме да му даваме допълнителни храни. Но формулата е допълнителен разход   .

тогава имах само един избор: да отида на работа и да оставя дъщеря си при свекърва ми, защото тя вече беше пенсионерка. Освен това според нея не беше достатъчно да се грижиш за едно дете. Тя не пропускаше случай да ми напомни, че седя на врата ѝ и е време да отида на работа. По образование съм юрист, така че бързо си намерих работа.

Дъщеря ми порасна, започна да пълзи, после да ходи. Минаха два месеца и чух от майката на съпруга ми, че е уморена. Казаха, че й е трудно с такова подвижно дете, а и не е в подходящите си години    .

Свекърва ми каза, че съм захвърлила детето на нея и съм избягала от задълженията си на майка, работейки от сутрин до вечер, само и само да не отглеждам дъщеря си.

Тя е жена, на която е трудно да се угоди. Сега ме моли да се върна в отпуск по майчинство.

Добре е, че мога да работя от вкъщи. Така че оставам вкъщи с дъщеря си и успявам да печеля пари. Свекърва ми няма за какво да ме обвинява.

Въпреки че съм сигурна, че това няма да продължи дълго. Месец-два и тя отново ще има повод да ме подиграва.

 

 

Rate article
Свекърва ми поиска да се върна на работа, а сега ме моли да изляза в отпуск по майчинство