Свекърва ми ни подари къща. Бях много щастлива от този подарък, докато не разбрах, че нямам право на този апартамент.

Майката на свекърва ми наскоро почина. Тя беше болна от доста време и дълго време се бореше с болестта. През това време свекърва ми сякаш се беше примирила с факта, че майка ѝ ще умре, затова започна да се занимава с наследството. Тя убеди майка ми да направи договор за дарение в полза на сина си.

А това е двустаен апартамент в добър район на града, на първия етаж. Наблизо има супермаркет и автобусна спирка. Чудесна възможност за тези, които се занимават с недвижими имоти. Можете да отворите магазин или салон за красота. Толкова много бизнесмени са идвали при нея и са я убеждавали да им продаде апартамента. Това наистина е идеален вариант за бизнес. Но свекърва ми им отказваше.

Когато научихме за този подарък от свекървата, не можахме да сдържим радостта си. От дълго време живеехме с дъщеря ни в апартамент под наем и мечтаехме да притежаваме собствено жилище. А ето че получихме двустаен апартамент, за който не се налага да плащаме. Срам ме е да кажа, че започнахме да опаковаме нещата си от момента, в който баба ми беше хоспитализирана. Нейното желание обаче беше да остави апартамента на внука си.

Скоро радостта ми беше заменена от възмущение и отчаяние. В документите свекърва ми беше преписала апартамента само на съпруга ми. Оказа се, че нито дъщеря ми, нито аз сме имали някакви права върху този апартамент. Най-интересното е, че това беше записано в документите като задължително изискване. Чувствах се много неудобно. Бяхме живели със сина ѝ от осем години, бях родила дъщеря, а внучката ѝ не означаваше нищо за нея. Оказа се, че за свекърва ми сме чужди хора. Жалко, защото винаги съм се държала учтиво с майката на съпруга ми. Тя никога не ми е давала повод да се съмнявам в нейната честност и лоялност. Тя беше моята втора майка. Винаги съм се съветвала с нея. Дори избрахме името на дъщеря ни заедно. Но се оказа, че тя не ми има доверие.

Не можах да събера смелост да се оплача на съпруга си и да поговоря с него за това. Бях шокирана, когато най-накрая успях да му обясня причината за моето недоволство. Оказа се, че съпругът ѝ е знаел за това от самото начало. В края на краищата майка ми му е разказала всичко.

– Разбери, мама е по-спокойна по този начин – каза мъжът.

“След това нямам и най-малкото желание да правя ремонт там със съпруга ми. Нямам никакво право да бъда там.

Не знам какво да правя. Те се държат така, сякаш съм им чужд. Това е много неприятно. Не се чувствам като част от семейството им и вече нямам доверие на съпруга си. Какво му струва да ме изхвърли на улицата с едно дете? Не можех да си представя, че ще възникне такъв проблем. Една приятелка ме посъветва да отида при адвокат и да получа съвет. Страхувам се, че след това между нас няма да има повече доверие.

 

Rate article
Свекърва ми ни подари къща. Бях много щастлива от този подарък, докато не разбрах, че нямам право на този апартамент.