Свекърва ми ни издаде фактура за грижите за внуците си.

собствен апартамент. Решихме да вземем ипотечен кредит. Купихме хубаво студио с две спални в нова сграда и задлъжняхме, за да направим ремонт. Доходите ни не бяха лоши, но все пак трябваше да затягаме коланите. За няколко години забравихме за почивките, хубавите дизайнерски дрехи и ресторантите. Разбира се, целта оправдаваше средствата. Живеехме спокойно, а после Марк започна да говори за бебе. Отначало не исках и да чуя за това, но после се замислих: кога, ако не сега? Възрастта напира, след 40 ще е трудно и психически, и физически. Освен това работя, ще има добри обезщетения за майчинство. В крайна сметка решихме. На първия ултразвук ни очакваше изненада. Бях бременна с близнаци! Марк се разсмя: “Не е голяма работа, двама наведнъж”.

Нещо повече, по-късно разбрахме, че ще имаме момче и момиче.

Бебетата се родиха рано, в тридесет и четвъртата седмица. Имаше здравословни проблеми, слава Богу, не много сериозни, но всичките ни запаси минаха много бързо. Когато децата станаха на една година, шефът ми се обади и ме помоли да се върна на работа. Двамата с Марк помислихме и решихме да. Парите катастрофално липсваха, въпреки че Марк си беше намерил втора работа и почти през цялото време отсъстваше от дома.

Започнахме да мислим какво да правим с децата. Наемането на бавачка е много скъпо, а оставянето на децата при непознат човек е малко страшно. Майка ми е болна, постоянно се лекува, а и възрастта ѝ вече не ѝ позволява да седи с малките. И тогава свекърва ми предложи да помогне. Тя е пенсионерка, но все още работи. Свекърва ми каза, че е уморена и ще се откаже да седи с внуците си. Марк е единственият ѝ син и тя иска да помогне. А тя живее близо до нас, на една спирка разстояние. Ще идва сутрин, а вечер Марк ще я кара до вкъщи след работа.

Съгласихме се , че е перфектно. Бабата не е чужда. И не е твърде скъпо за нас. Разбира се, не бяхме самоуверени. Хладилникът винаги беше пълен с храна, тя се хранеше у нас. На всичкото отгоре веднъж седмично ходехме до хипермаркета, за да пазаруваме хранителни продукти, и също така вземахме по нещо за нея. Стоки, почистващи препарати. Марек също започна да плаща за нейните разходи, малко , но все пак. Бях много щастлива.

А наскоро имаше една много неприятна ситуация, след която не знам как да продължа да общувам със свекърва си. Една вечер седяхме заедно, пиехме чай и свекърва ми каза, че иска да отиде на почивка в Кипър. Тя щяла да отиде там на гости на една приятелка, а освен това искала да си грее страните на слънце. А ние трябва да платим за почивката ѝ. Как така? Тя се отказа от работата си, за да се грижи за децата ни! Тя не взема нито стотинка от нас, но би могла!

Съпругът ми и аз бяхме шокирани от тирадата ѝ. Бяхме толкова зашеметени, че в началото дори не можехме да намерим никакви аргументи. Марек започна да се възмущава, защото я помолихме , тя сама предложи да седне с децата ни! Искала да се откаже от работата си и да се отпусне.

Трябва да призная, че децата ни са доста спокойни, свекърва ми винаги имаше време да гледа сериал и да пие кафе.

Нямаме пари да платим за пътуването й, което впрочем не е най-евтиното. Самите ние отдавна сме забравили какво е морето по принцип , да не говорим за чужбина. Затова свекърва ми бързо извади калкулатор и изчисли колко струват услугите на бавачката, колко седи с децата и сумата се оказа доста внушителна. Но първоначално не ставаше дума за плащане! А и не ние бяхме инициаторите, тя беше тази, която го предложи! Както и да е, спорихме. Ние смятахме, че сме прави, а свекърва ми смяташе, че сме длъжни да платим за услугите ѝ, защото тя се е отказала заради нас, иначе сама щеше да спести за пътуването.

 

Rate article
Свекърва ми ни издаде фактура за грижите за внуците си.