Свекърва ми не можеше да приеме избора на сина си. Поради това отношенията ни с нея не могат да се нарекат добри.

съпругът ми Марк и аз създадохме семейство преди седем години. Живеем отделно от родителите си, плащаме ипотеката си и отглеждаме дъщеря си, която скоро ще навърши пет години. През цялото това време майка ми ни помагаше. Тя има работен график, който ѝ позволява да съчетава работата и да ми помага с детето. Така се опитваме да гарантираме, че някой винаги е с дъщеря ни.

Това не е изненадващо, защото дъщеря ми много обича баба си. Тя с удоволствие седи при нея, когато със съпруга ми трябва да отидем някъде. Винаги съм спокойна за майка си и дъщеря си   .

Отношенията ни със свекърва ми са съвсем различни. Тя все още не е простила на сина си за прибързаното му желание да създаде семейство с мен. Свекървата дори намери на Марк булка. Когато той научи за плановете на майка си, ме хвана за ръка и ме заведе в службата по вписванията. Свекървата се беше скарала с Марк от дълго време. Но синът ѝ не я слушаше     .

Ние дори не вдигнахме сватба. Свекървата отказа да се срещне с мен. Така че създадохме семейство без любопитни очи и започнахме да живеем при майка ми. По-късно изтеглихме заем за апартамент и все още го изплащаме.

И въпреки че свекърва ми в крайна сметка се примири, тя така и не ме прие за своя снаха. Когато я посещавахме, майка ми се отнасяше към мен като към празно място. Това веднага ми стана ясно и реших да не посещавам свекърва си. Сега съпругът ми ходи при нея сам.

След като се роди дъщеря ми, свекърва ми дойде да види внучката си. Вторият път тя дойде, когато внучката ми навърши една година. По-късно тя не идваше много при нас. Изглежда, че свекървата не можеше да приеме, че синът ѝ някога не я е послушал. Тя искаше по-добър живот за него. Също като дъщеря си. Омъжила се за богат мъж и сега не прави нищо друго, освен да пътува и да си почива. Освен това получава скъпи подаръци от свекърва си. А какво да правим с Марк? Той все още изплаща заема си.

Когато дъщеря ми навърши пет години, свекърва ми дойде да поздрави внучката си. Дъщерята погледна баба си, сякаш я виждаше за първи път. Може би беше така. Последният път, когато тя дойде, беше, когато дъщеря ми беше на четири години. Преди една година… Нищо чудно, че дъщеря ѝ не я позна.

– “Мамо, кой е този, който дойде да ни види?

Свекървата чу въпроса на внучката си. Тя погледна Марк с обиден поглед. Как можеше да се случи така, че внучката ѝ да не я познае? И отговорът на свекървата не закъсня:

– “За всичко е виновна жена ти! Тя настрои дъщеря ми срещу мен. Знаех го.

Марк обяснил на майка си, че е трябвало да посещава внучката си по-често, за да може момичето да запомни баба си. Но свекървата продължила да настоява. След като се скарали, тя затръшнала вратата и си тръгнала. Дори не се почувствала виновна, че е развалила празника на детето. А аз все още имах надежда, че тя ще промени отношението си към мен.

 

 

Rate article
Свекърва ми не можеше да приеме избора на сина си. Поради това отношенията ни с нея не могат да се нарекат добри.