Свекърва ми каза, че ще ми плаща всеки месец, ако дам втори шанс на сина ѝ.

Нямах сили да живея повече с този човек. След последната кавга събрах вещите му в един куфар и зачаках. Апартаментът, в който живеехме, беше мой. Наследих го от родителите си. Надявах се, че ще имам щастлив живот.

Съпругът ми е наистина добър човек. Но през последните две години той сякаш беше заменен. Всичко започна, когато го уволниха от работа. Отначало се опитах да разбера положението му и го подкрепих. Но колкото повече време минаваше, той само се влошаваше. Всичко се стовари върху моите рамене. Аз работех на работното си място, чистех, готвех, грижех се за детето, а съпругът ми седеше пред компютъра или на телефона.

Единственият доход, който имаше, бяха консерви от майка му, когато отиваше в селото да помага на майка си. Осъзнах, че е невъзможно да живея повече по този начин. Особено след като имаме син, който вижда примера на баща си    .

съпругът ми не спореше с мен, взе си нещата и отиде да живее при майка си в селото. Помислих си, че най-накрая мога да живея спокойно. Но грешах. Нещата само се влошиха    .

Откакто съпругът ми замина, майка му и сестра му ми се обаждат. Очаквах това да се случи. В края на краищата съпругът ми дойде в къща, в която вече живееха сестра му и семейството ѝ. Кой би го искал там? А и никой не обича да храни друга уста. Отначало те се обаждаха и ме обвиняваха за всичко. А когато разбраха, че не ми се получава, свекърва ми и сестра ми започнаха да ме молят да взема съпруга си вкъщи.

Един ден най-накрая реших да поговоря с него. Той каза, че вече си търси работа и е готов да се промени. Най-накрая въздъхнах с облекчение, защото вече не ми се налагаше да готвя и чистя толкова много. Когато свекърва ми напълно изгуби надежда, тя ме помоли да взема сина ѝ при условие, че ще ми дава пари всеки месец, докато си намери работа. Не виждам смисъл да правя това. В продължение на две години съпругът ми ме хранеше с обещания. Може би някой ден ще му дам шанс, но при условие, че той сам си намери работа. Междувременно се съмнявам, че трябва да подам ръка на човек, който не държи на думата си. Какво мислите вие?

 

 

Rate article
Свекърва ми каза, че ще ми плаща всеки месец, ако дам втори шанс на сина ѝ.