Свекърва ми и брат ми ме помолиха да се грижа за сина им

Снощи си бях вкъщи, готвех вечеря и се грижех за тригодишния си син, докато чаках съпругът ми да се върне от работа. Изведнъж на вратата се позвъни, на прага стоеше брат ми с 6-годишния си син и торба с плодове. Той ме помоли да се погрижа за детето му, тъй като били поканени на гости. С удоволствие се съгласих, тъй като знаех, че синът ми обича да прекарва време с братовчед си.

Вечерта вървеше към края си и брат ми и съпругата му не се върнаха в уговорения час. Опитах се да им се обадя, като всеки път ме уверяваха, че скоро ще дойдат. Въпреки това минаха часове, а те все още не бяха там. Реших да сложа децата да си легнат, тъй като вече беше късно. По-късно на сина ми му стана лошо и се наложи да извикам линейка. Лекарите препоръчаха да го закараме в болница. Опитах се отново да се свържа с брат ми и съпругата му, но те не вдигаха телефона.

В тази трудна ситуация се наложи да се обърна към една любезна и надеждна съседка, която ежедневно се грижеше за децата. Тя се съгласи да се грижи за племенника ми. Прекарах нощта в болницата заедно със сина си.

На следващата сутрин брат ми дойде да вземе сина ми.

Няколко дни по-късно срещнах жената на брат ми в един магазин. За моя изненада тя ме нападна гневно, обвинявайки ме, че съм оставил детето ѝ при непознат човек. Тя повиши глас и се държа враждебно. Опитах се да обясня ситуацията, но тя се разяри и поиска да върна парите, които беше дала на нашата съседка за услугите ѝ. Тя отказа да плати сама разходите и продължи да крещи. Накрая ме предупреди, че ще привлече полицията. Разочарована съм, понякога актът на доброта не винаги се признава или оценява.

 

Rate article
Свекърва ми и брат ми ме помолиха да се грижа за сина им