Свекърва ми дойде на партито – и аз я изгоних!

Бяхме говорили за жилищния въпрос още преди да се оженим.
Родителите ми живееха в много малка самостоятелна къща. Свекърва ми живееше сама в апартамент с три спални. Наемането на апартамент беше много скъпо.

Попитахме свекърва ми дали можем да живеем при нея. Тя се съгласи. Ние обаче не знаехме за какво се подписваме. Трябва да добавя, че формално в документите пишеше, че апартаментът принадлежи на съпруга ми. Оказа се обаче, че апартаментът има само един собственик: неговата майка.

Бащата на съпруга ми е написал договор за дарение на сина си преди смъртта си.
Защо е направил това? Знаел е за неизлечимата му болест и е искал да се грижи за сина си, защото е смятал, че съпругата му може да се омъжи отново.

В апартамента съпругът ми не се чувстваше като господар. Не се намесваше в делата им. Вместо това се чудех как да купя общ апартамент.
В продължение на шест години живях под един покрив със свекърва ми. През цялото това време спестявахме всяка стотинка, за да можем най-накрая да си имаме собствен кът.

Отношенията ми с майката на съпруга ми бяха нормални. Между нас нямаше конфликти, разпределяхме си справедливо отговорностите и разходите. Скоро дори изработихме график кой и кога може да използва пералнята.

И така, най-накрая имахме необходимата сума в ръцете си. Имахме достатъчно пари за апартамент с две стаи. Точно когато се готвехме да си търсим квартира, разбрахме, че съм бременна. Не бяхме планирали да имаме деца толкова рано, но съдбата искаше друго. Съпругът ми предложи да съчетаем ипотечния кредит за апартамент с три стаи. Аз се съгласих. Купихме го.

Всички наши приятели и роднини дойдоха на тържеството по случай освещаването на жилището, включително и свекърва ми. Всички бяха щастливи и ни поздравиха за покупката. И тогава свекърва ми заяви:

– Щастлива съм, че станахте собственици на тристаен апартамент, през всичките тези години ви държах при мен безплатно, затова сега чакам вашата благодарност. Надявам се, че синът ми ще се откаже от своя дял в апартамента. Ако не бях аз, ти никога нямаше да спестиш за собствено жилище”.

Станах и помолих свекърва си да си тръгне. Бях толкова наранена, че дори не можех да намеря думи, за да отговоря. Съпругът ми беше зашеметен. Защо тя лъжеше пред хората? Купувахме хляб и други хранителни продукти на смени,плащахме половината от комуналните и други сметки.

Не искаме повече да поддържаме връзка с тази двулична личност. Слава богу, гостите не обърнаха внимание на инцидента.

 

Rate article
Свекърва ми дойде на партито – и аз я изгоних!