Старицата упорито се опитваше да премине през опашката, но никой не искаше да я пусне. Тогава се замислих за едно нещо

Възрастните хора трябва да бъдат уважавани. В края на краищата те имат много повече житейски опит от младите хора. Въпреки че трябва да се каже, че възрастните хора са различни. Има и такива, които не предизвикват добри чувства. Доказателство за това е един инцидент, който се случи в местната болница. В коридора имало дълга опашка за изследвания. Лабораторията беше направила много промени в начина, по който приема пациенти. Сега те издават талони за точния час, а номерът на пациента се изписва на таблото. Но този път таблото не работеше и за съжаление лекарите закъсняха. Така че се наложи да се редувам. Пред мен имаше още няколко души, но опашката само се удължаваше    .

Изведнъж в коридора влезе една възрастна дама. Тя държеше бастун. Беше изненадана да види толкова дълга опашка. Старицата имаше билет за половин девет часа и поиска да я пуснат през опашката. Хората се опитаха да ѝ обяснят, че таблото не работи, затова трябва да се нареди на опашката. Но старата дама не искаше да слуша нищо и казваше, че е преживяла много трудности и е имала труден живот, затова всички трябва да я пропуснат. Накрая лабораторията се отвори и опашката започна да се движи. Но старата дама започна да бута всички, които стояха, за да стигнат до прозореца за приемане. Отпред имаше млади хора. Мислех си, че те ще пуснат жената да мине, но не го направиха    .

ако тя ги беше помолила да я пуснат да мине, щеше да е друго нещо. Но това беше такава наглост. Момичето пред мен също не даде път на възрастната дама. Стана ми жал за нея, затова понечих да поканя старицата да застане пред мен, но после тя се успокои и седна на пейката. След това се замислих за това. Може би сме несправедливи към възрастните хора? Може би трябва да бъдем по-търпеливи? Животът ни е като бумеранг. Да не забравяме: “Жънеш това, което си посял”.

 

 

Rate article
Старицата упорито се опитваше да премине през опашката, но никой не искаше да я пусне. Тогава се замислих за едно нещо