Стара приказка в нов облик или щастлив ден

Винаги съм бил убеден, че той е арогантно златно дете. Чарлз имаше всичко, за което можеше да се мечтае: частен апартамент, кола, дизайнерски дрехи.

Аз винаги бях сивата мишка. Скривах факта, че родителите ми са алкохолици и че работя от четиринайсетгодишна възраст. През това време се научих да шия, така че шиех и поправях дрехи за приятели.

В самото начало на учебната година моите съученици решиха да организират парти. Това, което ме изненада най-много, беше, че и аз бях поканена. Толкова ми се искаше да покажа на всички, че знача нещо.

Нямах пари за рокля, затова си я уших сама. Съседката ми ми направи прическа. Когато дойдох на партито, приятелите ми не ме познаха. Чарлз ме забеляза и ме следеше отблизо през цялата нощ. Исках да се измъкна, но той ме настигна и ми предложи да ме закара.

Казах му адреса на къщата, която беше в съседство с нашата, беше ми неудобно да му покажа къде живея. От тази нощ започнахме да се срещаме и постепенно се влюбихме един в друг. Той вече не ми изглеждаше арогантен, защото винаги се отнасяше с мен така, сякаш бяхме на едно и също стъпало на социалната стълбица.

Всичко беше наред, докато колегите ми не разбраха къде работя и не започнаха да ми се подиграват. Прииска ми се да се срина на земята от срам. Нямах друг избор, освен да избягам, затова отидох в деканата и написах молба за деканство.

Помислих си, че след една година ще забравят за мен и може би дори ще успея да се прехвърля в друг факултет. Сега вече знам, че беше пълна глупост, но по онова време ми се струваше, че това е единственият изход. Смених си номера, което сложи край на връзката ми с Карол, а два месеца по-късно разбрах, че съм бременна.

Нямах с кого да споделя новината. Работех по цял ден, а нощем хлипах във възглавницата си. Родителите ми изпаднаха в ступор и продължаваха да изискват от мен да им давам пари за алкохол. Кръстницата ми видя това и реши да ме вземе при себе си.

Когато ѝ разказах историята си, се почувствах малко по-добре. Тя беше тази, която ме придружи до родилното отделение, и беше първият човек, на когото казах, че синът ми се е родил. Синът ми беше синеоко русо момче, приличаше на малко ангелче. Гледах го и не можех да му се наситя.

Изведнъж получих текстово съобщение от Чарлз, в което пишеше, че много ни обича и иска да бъде с нас. На следващия ден ме изписаха от болницата и аз много се страхувах да погледна в очите любимия си. И до днес си спомням как стоях пред вратата, прегръщайки сина си, и се страхувах да се изправя пред любимия си.

Колко глупава бях тогава, тъй като бях отрязала почти година щастие от живота си. Как можех да се откажа от любимия си завинаги? Това обаче можах да разбера едва когато видях с каква любов и нежност Чарлз гледаше сина ни и колко нежно го взе в ръцете си.

Rate article
Стара приказка в нов облик или щастлив ден