Станах майка, когато синът ми беше на 2 седмици.

На днешния ден, преди 2 години, започнах да опаковам куфара си. Моят и този на бебето. Монтирах столче за кола в колата. Взех топла дрешка в малък размер. Заминах за съда, за да взема одобрението за попечителство.

Няколко часа по-късно бях на път към стаята на сина си. Беше денят на нашето събиране. Цяла седмица бях шофирала по 60 километра в двете посоки, за да го видя и да се върна вкъщи. Цяла дълга седмица.

Тогава той беше наистина мъничък. Лежах с Ерик по корем и сънувах, че той лежи в мен. Сякаш беше мой собствен. Сигурно и той си е мислел същото. В тези моменти той беше тих, спокоен.

Тези, които са осиновили деца, наричат този ден Ден на щъркела. Когато семейството им се сдобие с нов, дългоочакван обитател, всички стават щастливи. Родителите вече имали смисъл от живота, а детето имало родители. То имало надежда за нормален живот.

На мен ми трябваха няколко месеца, за да почувствам дъщеря си като своя, да я приема. Със сина ми това стана много по-бързо. Много бързо в сърцето ми се появи място за него. И в дома ми беше същото. Все още не мога да разбера как майка му е могла да вземе такова решение, как се е отказала от него? И дори не е погледнала сина си. Ако го беше погледнала поне веднъж, може би нещата щяха да са различни. Беше невъзможно да не го обичам. Вероятно е бил предназначен за мен. Той беше предназначен за мен.

Наричам го вундеркинд. Той има харизма. Дано да израсне щастлив. Моят Ерик. Имам голямата чест да бъда твоя майка.

Rate article
Станах майка, когато синът ми беше на 2 седмици.