Същия ден Кейт преживява вълна от мъка, когато научава за предстоящия брак на Марк. С наближаването на вечерта внезапно се обажда по телефона и тя е зашеметена от новината.

Чувствайки се дълбоко натъжена, Кейт не можеше да се отърси от мисълта, че никой няма нужда от нея. Баща ѝ е напуснал нея и майка ѝ, когато е била само на четири години, и въпреки че тогава това не я е наранило много, скорошната новина, че приятелят ѝ планира да се ожени за друга, я кара да се чувства още по-изоставена. В търсене на утеха тя се връща у дома и се доверява на майка си, надявайки се на подкрепа. Отговорът на майка ѝ обаче далеч не бил утешителен: тя повторила позната фраза, като многократно заявила, че Кейт не е полезна за никого, освен за майка си – думи, които е чувала през цялото си детство.

израснала само с майка си, която я отглежда и осигурява, Кейт става невероятно сговорчива, без да иска да я разстройва. Същата вечер, когато със сълзи на очи си лягаше, телефонът отново звънна и я изненада. Беше непознат мъж, който се представи за лекар и ѝ каза, че баща ѝ е тежко болен и иска да говори с дъщеря си за последен път. Това разкритие поставя Кейт пред труден избор: как да каже на майка си за намерението си да посети болния си баща в друг град. Без да има опит в лъжата, тя измисля история за бизнес пътуване, като скрива истинската си цел   .

Кейт решава да се срещне с баща си и по време на разговора им той разкрива причините, поради които е напуснал майка ѝ. Той обясни, че съпругата му е пренебрегвала детето им и е прибягнала до манипулация, заплашвайки, че ще изфабрикува сигнал срещу него пред властите, което ще доведе до отнемане на родителските му права. Въоръжена с това ново разбиране, Кейт се връща вкъщи и се изправя срещу бившия си годеник, като иска обяснение за неговото заминаване. За нейна изненада той ѝ казва, че майка ѝ се е намесила, разпространявайки злонамерени слухове и настоявайки той да се отдалечи от дъщеря си   .

Това разкритие хвърля светлина върху притежателната природа на майка ѝ, която е водена от страха да остане сама и не желае да споделя любовта на дъщеря си с други хора. Под влияние на това прозрение Кейт взема смелото решение да се изнесе от дома на майка си, което е повратна точка в живота ѝ. От този момент нататък всичко започва да се променя към по-добро, тъй като тя поема отговорност за собствената си съдба и търси път, който не е продиктуван от притежателното отношение на майка ѝ.

 

Rate article
Същия ден Кейт преживява вълна от мъка, когато научава за предстоящия брак на Марк. С наближаването на вечерта внезапно се обажда по телефона и тя е зашеметена от новината.