Съседката ми в купето беше възрастна жена. Тя предизвика истински скандал във влака

От няколко години живеех и учех в столицата. Рядко идвах при родителите си. Преди три години през лятото най-накрая реших да се прибера у дома за ваканцията. Взех си билет за влак. През нощта спя спокойно, затова се настаних удобно на горния рафт. Планът ми беше да се наспя добре. Но това не се случи. Качването във влака беше в пълен мрак. Кондукторът дълго време проверяваше билетите. Влязох във вагона и седнах на долния рафт. Изведнъж към мен се приближи една възрастна дама   .

– “Момиче, какво място заемаш?

– “28”, отговорих аз.

– “Тогава, моля, заемете мястото си. Мислите ли, че трябва да стоя там?

робързах да я успокоя, че ще го направя веднага щом всички заемат местата си    .

по-късно бабата прибра нещата си и ги сложи на близкия рафт за внучката си. След това ми каза да затворя завесата. Направих го, тъй като през нощта така или иначе нямаше какво да се види. Когато всичко най-накрая се успокои, реших да отида до тоалетната.

Но как можеш да отидеш където и да било с такава съседка?

Тя каза, че съм слязъл от грешната страна. Трябвало да го направя от другата страна. Когато се върнах, веднага заспах. Но в 2 часа през нощта се събудих от писъци. Баба ми говореше с кондуктора. Тя искаше да говори с кондуктора, а не с кондукторката. Скандалът продължи до сутринта. На сутринта не можех да разбера какво се случва. Оказа се, че кондукторът е трябвало да събуди един пътник на гарата и случайно е събудил внучката на баба ми. Всеки, който можеше, се опитваше да я успокои. Към 7 ч. сутринта всичко се успокоило и бабата заспала здрав сън. Защо е спала спокойно? Защото хъркаше през целия вагон. Явно никой в нашето купе не беше спал добре и беше време да тръгваме. Това беше една “забавна” нощ.

 

Rate article
Съседката ми в купето беше възрастна жена. Тя предизвика истински скандал във влака