Със съпруга ми живеем в апартамент под наем.

Аз съм на 34 години.

Искам да поговорим за това, което се случва в живота ни в момента.

Имам съпруг и дъщеря. Когато съпругът ми Дейвид беше още в училище, баща му го напусна. Той остави апартамента на съпругата и сина си.

Бях сигурна, че апартаментът е споделен: че свекърва ми и съпругът ми притежават апартамента по половината.

Сега свекърва ми живее там с един мъж. Тя живее с него от две години. Разбирам, че свекървата може да има свой собствен живот. Тя живее в едностаен апартамент с наложницата си. А ние живеем под наем от осем години.

Един ден разбрах невероятно нещо. Оказа се, че апартаментът, в който живее свекърва ми, всъщност принадлежи на съпруга ми Дейвид! Всички документи са на името на Давид.

И докато майка му живее в неговия апартамент с мъжа си, аз и детето ни живеем в апартамент под наем. В шок съм!

Когато отпускът ми по майчинство приключи, много искахме да си купим апартамент. Искахме да вземем ипотечен кредит, но не можем да спестим дори за собствения си депозит.

Всичко е толкова скъпо! Трябва да плащаме много пари, за да наемем апартамент.

Родителите ми са много притеснени, че нямаме собствен апартамент. Дъщеря ни ще тръгне на училище следващата година, а ние все още нямаме собствен апартамент.

Родителите ми разполагат с малка сума пари. Те са готови да ни ги дадат, но те не са достатъчни за първоначална вноска за апартамент.

Помислих си, че ако майката на Дейвид даде малко, ще можем да си купим апартамент с ипотечен кредит. Срамно е да плащаме толкова много пари за апартамент под наем!

Със свекърва ми винаги сме имали спокойни и добри отношения. Тя никога не се е намесвала в живота ни, не ми е давала съвети и не ме е поучавала. Но тя общува само със сина си. С мен и внучката ми – много рядко.

Случвало се е да помоли Дейвид да ѝ помогне да свърши нещо в апартамента: да смени полилея, да поправи някой контакт. Но сега всичко се прави от нейния човек.

Чувствам се обидена, че свекърва ми не иска да разговаря с внучката си. През цялото това време тя никога не ми е помогнала по никакъв начин, дори не е оставала с внучката си. А дъщеря ни е единствената ѝ внучка.

Разбирам: свекървата иска своето щастие. Но защо не се замисли как живеем ние? Нима не се замисля за това колко ни е трудно да живеем в апартамент под наем?

Исках майката на Дейвид да ни компенсира по някакъв начин за това, че тя живее в нещо, което изглежда като наш апартамент. Но съпругът ми не иска това. Той казва.

– Не мога да изхвърля мама на улицата!

А аз съм много ядосана – казах аз:

– Смяташ ли, че е нормално майка ти да живее с мъжа си в твоя апартамент, а аз и детето ни да живеем в апартамент под наем?

– И ти искаш да изхвърля майка си на улицата? Оставете я да живее в този апартамент!

Докога тя ще живее и ще води мъже в апартамента? А ние междувременно дори не можем да си купим апартамент с ипотечен кредит!

Аз просто не знам какво да правя. Как да убедя съпруга си, че трябва да вземе решение? Не мога да продължавам така.

 

Rate article
Със съпруга ми живеем в апартамент под наем.