Съпругът решава да раздели бюджета, за да бъде всичко “справедливо

Общият семеен бюджет в момента не е на мода. Все повече двойки практикуват отношения с отделни бюджети, т.е. всеки плаща за себе си.

Това е много удобно за мъжете: женен си, готвят ти, перат ти дрехите, грижат се за теб и те обичат, а ти изобщо не харчиш. Това е идеалният съвместен живот, нали?

В днешно време не е изненада, че съпругът и съпругата имат отделни бюджети. В наши дни това е норма. Но това често има последствия за съпругите, които се съгласяват с него.

Един ден богата жена решила, че новият ѝ мъж ще се премести в къщата ѝ в провинцията . И за двамата това не бил първият им брак. Те се чувствали добре заедно, обичали да прекарват времето си в разходки, да извършват съвместни дейности и много се радвали на съвместния живот. Но по едно време мъжът казал, че би искал да има отделен бюджет, както правят всички европейци! Той предложил да разделят разходите за ежедневието, развлеченията и всичко останало наполовина.

Отначало жената не разбрала защо, но след кратък размисъл се съгласила. Освен това двойката има почти еднаква заплата и разходи, така че според нея не би трябвало да има проблеми. И за да бъде справедлива, тя записа няколко задължителни неща:

-продукти от фермата си (яйца, плодове, зеленчуци), които може да продаде на мъжа;
-мазето, което притежава – може да го отдаде под наем срещу заплащане;
-услуги като пране, чистене, миене на чинии, също срещу заплащане;
-всички измервателни уреди, потреблението на уреди и други неща също ще се измерват.

Разбира се, този вариант не се хареса на нейния избраник. Но в крайна сметка това е най-честният и справедлив начин в такъв случай. А ако жената дърпа всичко сама , а мъжът плаща само за своите нужди, това е най-малкото странно, хитро и много несправедливо спрямо неговата “любима”.

А вие какво мислите за отделния семеен бюджет: за или против?

 

Rate article
Съпругът решава да раздели бюджета, за да бъде всичко “справедливо