Съпругът подарил апартамент на дъщеря си, майката на младоженеца се разгневила и се опитала да настани цялото семейство там.

Дъщеря ни наскоро се омъжи, за човек, който не произхожда от богато семейство, но си има глава на главата. Съпругът ми и аз очевидно не бяхме много щастливи, но това беше нейният избор.

По този повод съпругът ми подари на дъщеря си хубав апартамент, за да не се налага младата двойка да живее под наем. Те бяха щастливи от подаръка и особено родителите на младоженеца.

Те хвалеха апартамента при всеки удобен случай и им идваха на гости. Дъщеря ми дори започна да ми се оплаква, че свекърва ѝ постоянно пребивава при нея и не може да се обади дори на приятелите си. Наскоро свекърва ми предложи на дъщеря ми да регистрира нея и семейството ѝ в този апартамент, за да може да се отпише от своя, да го продаде и с получените пари да им купи по-голям апартамент. А новият апартамент щял да бъде общ, не само на дъщерята, защото според нея всичко трябва да се дели в семейството.

Дъщерята учтиво отказала, тъй като това предложение ѝ се сторило странно. Свекървата обаче не спирала да настоява. Отначало се обаждала почти всеки ден и предлагала, но после започнала да изнудва и да скандализира. Упреквала дъщеря ми, че не обича сина си, заплашвала, че ще се разведе с нея и ще ѝ отнеме апартамента. Не слушаше сина си, макар че той сякаш се опитваше да успокои майка си.

Не се намесвахме, мислехме си, нека младите сами да решат проблемите си. Но когато дъщерята започна да ни се обажда с плач, не издържахме и решихме сами да поговорим с нея.

Съпругът ми е сериозен човек, отиде при нея и й каза да остави дъщеря ни на мира и я заплаши, че ще отиде в полицията. Свекърва ми веднага се успокои и каза, че сме я разбрали погрешно и че иска най-доброто за нея. Дъщеря ни спря да страда и сега е щастлива.

 

Rate article
Съпругът подарил апартамент на дъщеря си, майката на младоженеца се разгневила и се опитала да настани цялото семейство там.