Съпругът на Саманта дава на майка си почти последните спестявания на семейството. Но Кейт се опитва да не притеснява децата си и живее само с пенсията си

На Кейт е организирано грандиозно парти по случай пенсионирането ѝ. Тя щеше да продължи да работи, но здравето ѝ не беше добро. Затова решава да не се връща на работа след рождения си ден. Ръководството я изпрати с чест и ѝ благодари за годините на всеотдайна работа. Служителите ѝ подарили скъп сервиз и букет цветя за спомен. Всички нейни колеги изпитваха голямо уважение към Кейт.

След години работа тя дори не знаеше какво да прави вкъщи. До лятото оставаха още три месеца. През лятото Кейт планираше да отиде на село и да остане там до зимата. Така беше всяка година. Тя прекарваше цялата си ваканция извън града. Наблизо има гора и река… уют и спокойствие. Човек може само да мечтае за такава ваканция. Кейт има собствена цветна градина и малка зеленчукова градина близо до къщата си, така че има какво да прави дори и в пенсионна възраст.

Но тя е загрижена за нещо друго. Как да се живее с една пенсия, когато всичко е толкова скъпо? Особено в днешно време. Тя иска да каже на дъщеря си да ѝ помага всеки месец. Но дъщеря ѝ казала, че най-голямото ѝ дете Мария ще роди всеки момент. Кейт ще стане баба. Саманта вече се бори, както може, съпругът ѝ е загубил работата си. Компанията, в която е работил, е закрита. Не е лесно да се намери работа. А те имат четири деца, които трябва да отглеждат. Така че животът на Саманта не е лесен. Двамата се справят, както могат.

А свекърва ѝ също се нуждае от помощ. Пенсията ѝ не е достатъчна, затова тя моли за помощ всеки месец. А съпругът на Саманта няма официална работа, така че все още работи временно. И каквото изкара, не го носи в къщата, а на майка си. Саманта е много възмутена от това, но не може да направи нищо по въпроса.

Добре е, че най-голямата ѝ дъщеря Мария се е омъжила добре. Съпругът ѝ е добър и носи пари в къщата. Те не се нуждаят от помощта на Саманта, справят се с всичко сами. Но щом Саманта има внук, тя иска да му купи детско креватче. В момента тя спестява пари за подаръка. Дъщеря ѝ и зет ѝ показват какво детско креватче трябва да има. То не е евтино. Но Саманта се надява, че ще успее да спести необходимата сума.

Затова Кейт решава да спести на себе си, като се опитва да купи само най-необходимите неща, точно толкова, колкото да покрие пенсията си за един месец. А вчера дъщеря ѝ Саманта дойде да я види. Със сълзи на очи тя ѝ разказа как съпругът ѝ е взел всички пари, които тя е спестила за детското креватче, и ги е дал на майка ѝ. Саманта побързала да върне парите, но свекървата се престорила, че синът ѝ не ѝ е донесъл нищо.

Саманта не може да понесе повече това. Съпругът ѝ не само че не работи официално никъде, но и взема последните пари от къщата и ги дава на майка си. Това добър начин на живот ли е? Тя се отрича от всичко и изобщо няма нормален живот. А къде е справедливостта?

Кажете ми, само Саманта ли е единствената, която има такъв “късмет”, или има и други такива свекърви някъде другаде?

 

Rate article
Съпругът на Саманта дава на майка си почти последните спестявания на семейството. Но Кейт се опитва да не притеснява децата си и живее само с пенсията си