Съпругът ми се прибираше в 6 ч. сутринта, затова тихо отидох да погледна през ключалката, а там стоеше съпругът ми, но не сам… с дете!

Тази нощ дълго не можах да заспя, особено след като съпругът ми не беше там. Той работи като парамедик и тази нощ имаше смяна. Беше около 23:00 ч., така че почукването на вратата ме предупреди. Съпругът ми се връщаше в 6 часа сутринта, затова тихо отидох да погледна през ключалката, а там стоеше съпругът ми, но не сам… с дете!

Помислих си, че съм полудяла, защото този ден имах и силно главоболие. Но това не беше плод на въображението ми. Беше се случило наистина! Съпругът ми донесе вкъщи няколкодневно бебе!

О, забравих да ви кажа колко уплашена се чувствах. Бях бременна в 9-ия месец, трябваше да родя, но бебето не искаше да се роди, а светът вече не беше хубав заради цялата болка и тревога.

Съпругът ми ми разказа как е намерил бебето на път за работа. Спрял да пуши близо до нашия вход и чул странен плач от детската площадка. Това го предупредило, затова отишъл там, а на първата пейка лежало бебе. Разбира се, той го взел вкъщи, за да го стопли, и се обадил на бърза помощ. И докато ми разказваше всичко това, осъзнах, че искам да запазя това дете, че искам това момиченце да е наше.

В момента, в който взех решението си, започнах да раждам. Съдбата си беше направила шега с мен. Решихме да изчакаме линейката, да не отиваме сами, защото можех да родя точно сега. Докато линейката пътуваше към нас (отне цял час!), аз успях да родя и решихме да се престорим, че имаме близнаци наведнъж. Разбира се, лекарят разбра всичко, споделихме с него историята на откритието, а той оцени действията ни и се съгласи да “играе заедно”. Така за един час открихме дъщеря си и родихме син!

Отначало се притеснявахме, че момичето ще бъде издирвано, но изглежда, че майка ѝ никога не се е нуждаела от нея, така че тя израсна с нас и ние я обичахме толкова, колкото и сина ни. Направихме всичко възможно, за да осигурим на тези двама щастливо детство.

Сгряваше ме мисълта, че момичето живее с нас, не можех да си представя семейството ни без нея, и то в интернет, където никой няма да я прегърне или да й каже топла дума.

В тази трудна година децата ни започнаха първи клас. Забавното е, че дъщеря ми наистина прилича на мен и на баща ми, никой не би си помислил, че е чужда. Тя има същите сини очи като мен и вирнато носле като баща си.

Опитвам се да не мисля за това как можеше да се развият нещата онази вечер, ако съпругът ми не беше решил да излезе да пуши, защото по това време на нощта малко хора излизат навън и можеше изобщо да не я намерят… И откъде идват такива майки?

Rate article
Съпругът ми се прибираше в 6 ч. сутринта, затова тихо отидох да погледна през ключалката, а там стоеше съпругът ми, но не сам… с дете!