Съпругът ми прогони родителите си, като им каза никога повече да не влизат в живота му.

Тази ситуация ме изненада много, защото никога преди не съм виждала подобно нещо. Освен в телевизионните предавания. Затова бях с отворена уста от случилото се и не можех да събера мислите си. При положение че това беше съпругът ми.

А причината е следната. Преди четири години се омъжих за моя колега от работата. Той веднага привлече вниманието ми, около него се въртяха много служителки, но Уилям все пак избра мен. Искрено се обичахме и почти от първия ден, в който се запознахме, започнахме да говорим за съвместното си бъдеще.

За моя изненада майка ми и баща ми не бяха щастливи от нашия съюз. В крайна сметка ние сме средностатистическо семейство, родителите ми са ми дали всичко. И тогава Уилям… Майка ми и баща ми винаги са виждали в мен богат човек. Мина време и те се влюбиха в него.

По-късно научих такива подробности за моя Уилям, от които косата ми настръхна. Съпругът ми е израснал в сиропиталище. Не, той не е сирак. Уилям си спомня добре родителите си. Но през целия си живот е таил обида към тях. Те винаги са хранили сина си с обещания, че момчето няма да остане дълго в сиропиталището и непременно ще го изведат оттам.

Мама и татко дойдоха да видят Уилям само три пъти през целия му престой в сиропиталището. А след това забравиха за съществуването му. Мъжът все още си спомня как почти всеки ден стоял на прозореца и търсел родителите си, но тях все ги нямало.

Родителите на Уилям не пиели, но и не искали да работят никъде. Накратко, те били странни хора. И никога не са имали пари…

Изпратиха Уилям в сиропиталището по една причина. За да пътува! Точно така. Звучи напълно абсурдно, но тези хора пътуваха навсякъде на автостоп. Не са имали никакви пари. Може да звучи странно, но те са посетили толкова много страни, за които другите не са и мечтали.

Онзи ден на вратата се позвъни. Отворихме вратата. На прага стояха двама души – мъж и жена. И двамата бяха на не повече от петдесет години. Изглеждаха нормални хора, но с просто око се виждаше тяхната странност. Въпреки че бяха облечени в скъпи дрехи, изглеждаха някак не на място.

Попитаха дали могат да видят Уилям. По това време той си беше вкъщи. Казах им да изчакат и отидох да се обадя на съпруга си. Когато той излезе, видът на Уилям веднага се промени. Мъжът и жената го видяха и се втурнаха да го прегърнат, като казаха:

– “Сине, това сме ние. Ние се върнахме.

Но Уилям ги избута през вратата и им каза никога повече да не идват тук. Те чукаха на вратата ни още десет минути и поискаха да отворят, но съпругът ми ги предупреди, че ще извика полиция.

Уилям не иска и да чуе за тях. Каза, че щом родителите му не са го помнели толкова дълго, не би трябвало да се появяват в живота му и сега

 

Rate article
Съпругът ми прогони родителите си, като им каза никога повече да не влизат в живота му.