Съпругът ми предлага да се преместим в провинцията. Необходимо ли е да живея в съседство с майка му?

Сара беше на работа и работеше върху доклад, когато изведнъж получи съобщение. Тя го отвори и прочете.

“О, не. Не искам никаква къща”. – каза си тя и остави телефона. Колегите ѝ се спогледаха, но не попитаха нищо . Едва в обедната почивка те решиха да разберат каква къща не иска Сара.

Отначало Сара не искаше да говори за проблемите си, но реши да им разкаже. Може би те щяха да имат някакъв добър съвет.

-Момичета, не знам какво да правя. Съпругът ми ми проглуши ушите за къщата в селото. Предлага ми да се преместя в малкото село, където живее майка му.

Но искам ли това? Не искам да живея с майка му!

Тук ми е добре, живея в града. Родителите ми също живеят в града. Това не е като на село! Сега той ми изпраща съобщения. Изпраща ми всички къщи, които се продават там, и ги хвали.

Толкова пъти съм казвала на съпруга си, че не искам да се местя.

Какво ще правя там? Нямам работа и перспективи ! Какво ще правя там? Дали ще бъда доячка или продавачка в селския магазин? Мъжът ми казва – ще си останеш вкъщи и ще помагаш на майка си. Тя има ферма, всички видове животни.

Да, разбира се! Ще остана вкъщи при майка му и ще й помагам! Такава перспектива!

Съпругът ми казва, да опитаме да живеем там, да видим дали ще ти хареса. Няма как да ми хареса. Аз съм свикнала с комфорта. Той ми каза, че през зимата там е толкова снежно, че не можеш да излезеш от къщи. Аз не искам! Това казах на съпруга си.

Два месеца той ме “убеждава”, аз не съм съгласна. Ако продължава така, просто ще се примиря с факта : или ще живеем по начина, по който живеем, в града, или ще трябва да се разделим!

 

Rate article
Съпругът ми предлага да се преместим в провинцията. Необходимо ли е да живея в съседство с майка му?