Съпругът ми похарчи всичките ми спестявания, а аз планирах да купя къща за сина си с тях!

по това време бяхме женени от 15 години и имахме двама прекрасни сина, така че не можех и да си помисля, че нещо може да се обърка.

Нека започна разказа си с това, че съпругът ми работи в чужбина и си идва при нас само за две седмици по празниците. Отначало той изкарваше пари за жилището ни, но сега иска кола. Аз винаги съм с децата и се занимавам с домакинските задължения. Разбира се, бихме искали той да е по-малко там, но децата също изискват много пари, а аз имах доста трудно второ раждане, така че имах нужда от лечение   .

Мога да се гордея със съпруга си, защото той не само купи къща и осигури достоен живот за мен и синовете ми, но и успя да помогне на моите родители и на своите родители. Всеки месец изпращаше пари на останалите – малка сума, но това беше голяма подкрепа за тях. Никога не съм казала и една крива дума за това, защото смятам, че е правилно да се постъпва така. Децата трябва да благодарят на родителите си и да им помагат, когато станат възрастни.

Съпругът ми също изпращаше пари на децата ми и на мен, в допълнение към спестените пари. Когато излязох в отпуск по майчинство, също имах доход, така че понякога можех да спестявам пари. За себе си планирах, че с тези пари ще купим със съпруга ми апартамент, който ще отдаваме под наем, а когато най-големият ми син се ожени, ще му го подарим. Разбира се, бих искала същото и за по-малкия ми син, но това бяха само планове     .

През тези много години успях да спестя значителна сума пари, която споделях със съпруга си, защото вярвах, че когато се върнем у дома, ще отидем да търсим друг апартамент. Но той реши да го направи по свой начин. Взе всички спестени пари и ги даде на родителите си, за да направят ремонт вкъщи, сякаш имаха нужда от нов покрив, смяна на уреди, поставяне на нова ограда и т.н.

Бях озадачена от постъпката на съпруга ми, защото преди всички решения взимахме заедно, а тук той правеше всичко без мое знание. А най-смешното е, че тази къща ще отиде при по-малката му сестра, която умее само да излиза и да му иска пари. Тя е на 19 години, има две деца и не знае кой е баща им, а и не работи никъде

Продължавах да си мисля, че съпругът ми просто се е отказал от факта, че съм планирала и спестявала тези пари в продължение на много години   .

още същия ден го помолих да ми обясни защо е направил това, а той се възмути: “Смееш ли да питаш? Аз съм работил за тези пари, ще ги харча, както си искам!”

Но фактът е, че това бяха и моите трудно спечелени пари. Дори и да бяха десет пъти по-малко, защо поне не ми каже за това? Защо родителите ми да не получат нищо? Покривът им тече, а оградата се накланя, но съпругът ми не смята да им даде и стотинка от тези пари    .

Срам ме е от начина, по който ми говори, и от това, което прави. Сега въпросът за развода с такъв човек е остър за мен. Какво според вас трябва да се направи в такива ситуации?

 

Rate article
Съпругът ми похарчи всичките ми спестявания, а аз планирах да купя къща за сина си с тях!