Съпругът ми научи съседа да паркира колата си.

Съседът ми има навика да паркира колата си в близост до нашия двор, като блокира портата и портичката ни. Опитах се да му говоря, но това не помогна. Не исках да създавам скандал – аз сама ходя на село с децата, съпругът ми работи на смени, а съседът е с връзки, не исках да рискувам.

Реших да постъпя нестандартно. Веднага щом съседът паркира пред портата ни, излязох навън и започнах да храня птиците близо до колата му. Там има много гълъби; местните жители периодично ги хранят. След като се нахраниха, птиците не се поколебаха да изпразнят стомасите си върху джипа на съседа.

Собственикът на колата, забелязвайки поведението ми, започна да ме псува и ме посъветва да храня птиците в неговия имот. Напомних му, че районът зад двора е общ.

Птиците не бяха от най-дружелюбните съучастници – след като се нахранеха, те често отлитаха, преди да успеят да оцапат колата на съседа.

Враждата ни със съседа приключи, съпругът ми се разправи с него. Разказах му за неприятностите почти разплакана, защото дълго време бяхме спестявали за къща на село и внимателно бяхме избрали мястото, но със съседите не се получи. Мъжът ми каза, че всичко може да се оправи, дори и без да привличаме птици.

През уикенда излязохме цялото семейство на село и по пътя видяхме колата на съседа на обичайното ѝ място – до нашата порта. Помислих си, че съпругът ми ще отиде да поговори с натрапника, и го предупредих, че заради моите лудории с птиците съседът може да не е в настроение за спокойни разговори.

Съпругът ми не губи време, за да убеди съседа, че не е прав, и просто се обади в полицията. Седяхме в колата, а съседът ни забеляза и влезе в къщата, като очакваше, че сега ще се приближа до него и ще започна да го убеждавам да премести джипа, за да можем да влезем в двора му.

Полицията пристигна доста бързо и зашлеви на съседа глоба. Оказа се, че ако автомобил блокира движението на пешеходци или преминаването на други автомобили, включително влизането и излизането, това е сериозно нарушение.

Колата на съседа никога повече не се доближи до портата ни и единственото, за което съжалявам, е, че не спазих закона преди това, а само се надявах на разбиране, и тогава ми хрумна идеята за птицата.

 

Rate article
Съпругът ми научи съседа да паркира колата си.