Съпругът ми мисли само за себе си. Той изяжда всичко, без дори да оставя бебето.

– Адам, къде отидоха бананите? – казвам на съпруга си.
– Изядох ги, защото имах желание за тях.
– Не можа ли да оставиш поне един за следобедния чай на сина си?
– Просто един проблем, който се раздухва. Сякаш в магазина не продават банани.
– Така че отидете и си купете.
– Аз имам футболен мач. Как мога да отида?

В нашето семейство това се случва постоянно: извара, бисквити, ябълки. Дори ми се налага да крия храна, защото с такъв баща синът ми може да остане гладен.

Ние сме женени от пет години. Синът ни скоро ще навърши две години. Имаме ипотека, така че знаете, че парите са ограничени. Съпругът ми си мисли, че той е издържащият семейството, защото ни подари апартамент. Всъщност той продаде двустайния си апартамент, за да направи първоначалната вноска, но и родителите ми помогнаха. Майка ми смята, че Адам е истински егоист. Донякъде съм съгласна с нея.

Един ден се готвехме за парти за рожден ден. Аз готвех, за да почерпя гостите, а той все тичаше под краката ми и изпразваше чиниите. Най-лошото беше, че стигна и до тортата. Бях я оставила на балкона, защото в хладилника нямаше място. Занесох я в кухнята, за да я нарежа, гледам, а там беше останало едно парче нарязан и украсен шоколад. Можете да си представите колко бях засрамена.

Това се случва през цялото време. Да, той изкарва пари, но някак си е възможно да осмисли всичко това, да помисли за другите. Той има едно оправдание: “Ще го купим, не се притеснявай!”. Добре, не му пука за мен, но как може да не ти пука за детето ти? Особено след като нямаме достатъчно пари, а аз разчитам на нещо. За една седмица можем да изядем месечен запас от храна.

– Защо му се караш? Той е мъж, нека да яде. Той изкарва пари. А ти не се възмущавай от него, просто готви повече”, защитава го свекърва му.

Интересното е, че колкото и да готвиш, той пак няма да има достатъчно. Той ще изяде всичко. За купуване на повече не може да става и дума – все пак трябва да плащаме ипотеката, да купуваме дрехи и други неща за домакинството.

Като цяло съм казала на съпруга си, че ако още веднъж направи това – ще се разведем. Ще си поделим апартамента и ще живеем всеки своя живот. Той ми се обиди, оплака се на майка си. Свекърва ми вече дори не иска да говори с мен. А аз мисля, че съм права. Какво мислите вие?

 

 

Rate article
Съпругът ми мисли само за себе си. Той изяжда всичко, без дори да оставя бебето.