Съпругът ми каза на жена си, че му е омръзнала, а тя се е променила толкова много, че му е омръзнала.

Преди почти две години чух едно изречение от съпруга си, което никога повече няма да мога да забравя. Той заяви: “Живееш живота си толкова предсказуемо, че ми омръзна”. Въпреки че Джон смяташе, че животът ни е скучен, аз бях доволна от него. Сутрин ставах рано, закусвах, правех упражненията си и се обличах за работа. Първото нещо, което правех, беше да подготвя съпруга си за работа, защото той тръгваше рано, а след това се приготвях сама. Приготвяхме всички ястия вкъщи; слагах втора закуска в контейнери за себе си и за съпруга ми. Всяка вечер на път за вкъщи спирах до магазина, а след това готвех, чистех и перях. Преди лягане – един филм и сън.

Бях сигурна, че съм права. Всичко беше перфектно: съпругът ми беше добре обгрижен и нахранен, къщата беше подредена и удобна. Какво повече можех да искам? Всяка събота правех генерално почистване на цялата къща, печех нещо вкусно и готвех. А вечер канехме приятели в къщата или излизахме в града. В неделя посещавахме родителите си. Прекарвахме половината ден при единия, а другата половина – при другия. Помагахме им в домакинската работа, разговаряхме и се радвахме на времето, прекарано с нашите роднини.

А вечерта се отпуснахме у дома. Никога не сме се карали и не сме крещели. В дома ни цареше хармония и мир. Но. Един ден съпругът ми заяви, че му е скучно с мен. В продължение на няколко часа ми разказваше, че не е щастлив, и даваше пример с приятелите си, които си играят до насита. Те водят забавен и пълноценен живот! Не като нас. Ние дори не спорим помежду си. Така че този ден той просто излезе навън.

Бях напълно доволна от начина, по който живеехме, и не исках да променям нищо. Заради любимия си обаче бях готова на всичко, включително и на промяна. Отначало реших да променя имиджа си. Изхвърлих дрехите от гардероба си. Отидох да пазарувам и си купих много различни дрехи с парите, които бяха спестени за закупуване на вила. Подстригах косата си късо и промених цвета ѝ. Като цяло реших да не изглеждам скучно. След това си намерих нова работа. Поех не обичайната офис работа, а организирането на тържества. Благодарение на новата си работа открих огромно количество оригинални забавления.

Седмица по-късно съпругът ми се върна и беше шокиран от това, което видя. От този ден нататък му обещах, че ще живеем по съвсем различен начин. И така и стана. Оттогава насам рядко се прибираме у дома. Постоянно сме в движение и в движение, много интересни приятелства. Всяка вечер отивахме в клуб, ресторант, бар, на парти, в къщата на приятел или на каквото и да било друго. Можехме да отидем на къмпинг, да караме колело, да караме каяк. Можехме да отидем в друг град за един уикенд.

Минаха няколко месеца от новия ни нескучен живот и Ян започна да говори как изведнъж му се е приискало да има мир и тишина, просто да си седи вкъщи. Оказа се, че му липсват домашно приготвените ястия и моето печене. Сега нямах абсолютно никакво време да стоя пред готварската печка. Бях се променила толкова много, че съпругът ми спря да изпитва недостиг на моята компания.

А след още една седмица съпругът ми съобщи, че не може да води толкова активен начин на живот. Той иска да се върне към добрите стари времена, към тишината, уюта и спокойствието. Иска да прекарва вечерите си у дома, а през уикендите да ходи при родителите си и да яде прясна, домашно приготвена храна, а не сготвена и претоплена от куриерска фирма.

Само че аз открих, че това вече не ме интересува. Много се стараех да свикна с отговорностите на живота на възрастните, а сега абсолютно не исках да се върна и да оставя всичко зад гърба си. Сегашният начин на живот много ми допадаше. Предишният ми обаче също ми харесваше, но сега не бих го променил. Този път, когато съпругът ми заяви, че иска да върне всичко по старому, избухна истински скандал.

В края на краищата това беше неговата мечта: чиниите бяха счупени, съседите дойдоха, извикаха полиция. Съпругът ми отиде с вещите си при майка си. Мисля, че той очаква да се върне и да ме намери както преди. Това обаче би било твърде много. Ние не сме филмови герои и не можем да се променим просто така. Ян ще се прибере у дома и ще намери на масата документи за развод и бележка, в която пише, че ми е скучно и че не мога да живея с него.

Rate article
Съпругът ми каза на жена си, че му е омръзнала, а тя се е променила толкова много, че му е омръзнала.