Съпругът ми искаше да ми “наложи” заем за кола, но аз бях много по-умна от него.

В днешно време липсата на сродна душа не е изненадваща. Често ежедневието превръща романтичните отношения в спорове, недоразумения и в крайна сметка в развод. По-добре е да се разделите, отколкото да се търпите един друг до края на живота си.

Точно това се случи с мен. Със съпруга ми бяхме женени в продължение на двадесет и две години. Но след това осъзнахме, че нямаме нищо общо помежду си. Започнах да чувам слухове, че съпругът ми има друга жена. Упорито се опитвах да се преструвам, че не го забелязвам. Тя дойде тук да живее с майка си още през февруари. Бях наясно с всичко, но не исках да повярвам в изневярата му.

И един ден ги чух да си говорят по телефона. Съпругът ми казваше на любовницата си, че планира да подаде молба за развод, но преди това ще се опита да се увери, че кредитът е само на мен. Дори не започнах да плача, защото бях готова за това. Единственото, което трябваше да направя, беше да предотвратя измамата на съпруга ми и новото му хоби.

Не се смутих, а реших да действам, преди да е станало твърде късно. Наистина взехме заем за колата, но той беше на името на свекър ми. Отидох в съда, събрах всички необходими документи и подадох молба за развод. Бързо изтрих всички известия, които идваха до съпруга ми за съдебните заседания, и изхвърлих писмата. Така че той нямаше представа за действията ми зад гърба му.

И двамата бяхме собственици на този апартамент. А в един от рафтовете ни имаше пари за по-голям апартамент, който планирахме да купим за детето ни в бъдеще. Само съпругът ми и аз знаехме за това.

Веднъж му казах, че отивам в командировка за няколко дни. Трябваше да видите щастливите му очи, когато се готвех да тръгвам. Докато опаковах багажа си, успях да взема всички пари от рафта ни. Това щеше да бъде моята компенсация за предателството.

Както си мислех, съпругът ми се обади на любовницата си по време на моето отсъствие. Прекараха времето си заедно. Но по-късно той забеляза, че общите ни пари са изчезнали. Подозренията, разбира се, паднаха не върху мен, а върху любовницата. След това съпругът ми ми се обади и започна да се извинява за всичко. Дори се осмели да ми разкаже за любовницата си.

Но аз отдавна си бях направила изводите. Хората не се променят. Ако са ви наранили веднъж, ще ви наранят отново. Особено ако става дума за предателство.

Отказах му и тогава съпругът ми показа истинската си същност. Каза, че ще подаде молба за развод и тогава аз ще трябва да платя дълга за колата. Не се замислих, веднага му показах документа, който доказваше развода ни. Така че ако някой ще плаща кредита, това ще са бившият ми и неговият баща.

Толкова за правилото на бумеранга. Съпругът ми определено не очакваше такова развитие на нещата.

А и няма смисъл да заблуждаваш хората, като си мислиш, че някой е по-глупав. Не знаеш какво ще ти направят.

Rate article
Съпругът ми искаше да ми “наложи” заем за кола, но аз бях много по-умна от него.