Съпругът ми иска да бъда домакиня като майка му. Но аз няма да стоя до печката по половин ден.

След като със съпруга ми отидохме на гости на майка му, Адам беше неузнаваем. Той ми постави условие, че трябва да стана домакиня като майка му. Но струва ли си да стоя до печката половин ден?

Още след първата среща със свекърва ми ми стана ясно, че тя трябва да има ред и чистота навсякъде. От кухнята до банята. Разбира се, аз също обичам чистотата в къщата, но не чак толкова! Свекърва ми е виновна, че сега със сина ѝ не можем да се разбираме.

Като цяло свекърва ми е добра жена, отнася се добре с мен. И обича децата ни. Тя не ги лишава от внимание или скъпи подаръци. Може и да греша, но ми се струва, че целият смисъл на живота ѝ е да служи на семейството си.

Свекърва ми не ходи по кафенета, защото е убедена, че същата храна може лесно да се приготви у дома с минимални усилия. Хладилникът ѝ просто е пълен с храна. Изглежда, че свекърва ми обича да стои пред печката в продължение на половин ден. Когато й отидем на гости, масата почти се огъва от разнообразието на ястията.

Трябва да кажа, че на петдесет и пет години свекърва ми изглежда чудесно. Тя има добра фигура, облича се красиво и няма никакви бръчки. В същото време тя никога не си купува никаква козметика за грижа. Аз, от друга страна, не мога без ежемесечно посещение на козметичен салон, а рафтовете в банята ми са отрупани с различни кремове.

Свекърва ми познава вкусовете на абсолютно всеки член на семейството си. Когато идваме на гости, тя стои над душа и гледа дали има достатъчно на масата. Никога не е сядала на масата с нас. Винаги тича наоколо, суети се и се опитва да угоди на всички. Успява да плете и дрехи. През годините, в които живее със сина си, не съм чула нито една крива дума от нея.

Тя е наистина добър човек, но аз няма да седя в кухнята цял живот. Сега можете да поръчате доставка на храна.

Но съпругът ми се надява, че ще бъда толкова добра домакиня, колкото майка му.
Докато не отидем на гости на майка му, всичко е наред. Но щом отидем, Адам веднага започва да ме сравнява с майка си. Напоследък той съвсем се побърка. Постави ме пред свършен факт, че ако не стана домакиня като майка му, Адам ще подаде молба за развод. Не ми харесва цялата тази домакинска работа, така че какъв е смисълът да живея сама или да правя всичко насила? Не всички жени са идеални домакини като свекърва ми. И не всички трябва да бъдат такива. Какво мислите вие?

 

Rate article
Съпругът ми иска да бъда домакиня като майка му. Но аз няма да стоя до печката по половин ден.