Съпругът ми е напълно безразличен към детето ни. Вместо това той се грижи за 20-годишния син на бившата си съпруга от първия си брак.

Преди седем години се омъжих. Един ден съпругът ми ми се обажда и казва:
– Сготви нещо вкусно! И то много! Днес Джак ще дойде в дома ни!

Отново съм разстроена! Защо Джак трябва да идва постоянно? Не мога да го понасям и казвам:
– Той беше тук и миналия път, нали? Ще дойде ли пак?
– Да, има някакви проблеми с лаптопа си! Ще трябва да го погледнем!

Джак дойде да ни види в петък и си тръгна в неделя късно през нощта. Това вече ми е достатъчно! Кога ще спре всичко това? Просто нямам сили да понеса всичко това. Джак не е син на съпруга ми. Той изобщо не е никой за него. Той е просто дете на първата му съпруга от първия му брак.

Съпругът ми се ожени за бившата си съпруга, когато Джак беше на 3 години, и го отгледа до 17-годишна възраст. Родният баща на Джак така и не се появи в живота му, така че съпругът ми замени баща му. Въпреки че всъщност не е негов баща.

Не ми харесва Джак да го нарича баща. Живеем в апартамент, който купихме, като изтеглихме ипотечен кредит. Имаме осеммесечен син.

Дълго време не можех да си намеря мъж, с когото да живея. Сякаш над мен тегнеше някакво проклятие. Както сама се срещах с мъже, така и ми ги представяха. Никой обаче не идваше на втора среща с мен. Не разбирах какво не е наред с мен. Изглеждах мила, с чувство за хумор и разговорлива.

Със съпруга ми бързо намерихме общ език, чувствахме се много добре един с друг. От друга страна, майка ми беше напълно против това да се омъжа за него. Първо, той беше по-възрастен от мен, и второ, вече беше женен.

В първия си брак съпругът ми е живял с жена си 14 години, а след това са си станали чужди и са се развели. Когато съпругът ми се оженил за първата си съпруга, той я помолил да имат заедно дете. Но тя категорично отказала. След като бащата на Джак я напуснал, тя изобщо не се доверявала на мъжете, затова се страхувала да има още едно дете. Въпреки че той беше много отговорен и заслужаваше доверие. Може би затова съпругът ми се привърза толкова много към Джак. Отнасяше се с него като със собствен син и дори участваше в отглеждането му повече от майка му.

Много обичам съпруга си. Той е сериозен, интелигентен и порядъчен. Веднага след като се оженихме, забременях. Бяхме много щастливи от тази новина. Съпругът ми имаше спестявания, затова вложи парите в хубав тристаен апартамент в престижен район. Липсващата сума покрихме със заем.

Сега той издържа мен и детето и плаща ипотеката. А аз оставам вкъщи със сина си.
Имах големи надежди, че съпругът ми ще ми помага много с бебето. Но той прекарва много малко време с детето. Не проявява никаква инициатива. Не отказва да ми помага, но всичко трябва да се иска от него. Моля го да обръща внимание на сина ни, да си играе с него, да ми помага да го къпя, да го храня. Той не прави нищо сам. Майка ми казва:

– Е, разбира се! На 46 години не ставаш баща, а дядо! Какво искаш от него?

И двамата с Джак са неразделни. Джак е студент. Играят заедно на компютърни игри и ходят заедно на риболов. Непрекъснато имат много общи теми за разговор и постоянно се мотаят насам-натам. Съпругът ми се забавлява много повече с Джак, отколкото с малкия ни син.

От друга страна, Джак е на 21 години. Той яде много. Мисля, че майка му изобщо не го храни и затова той яде толкова много в нашата къща. Той яде всичко!

Опитах се да поговоря със съпруга си за това, но той каза:
– Съжаляваш ли за храната? Купи две пилета и го сготви! Имаме пари! Аз изкарвам достатъчно!

Разбира се, съпругът ми постоянно помага финансово и на Джак.

Това ужасно ме ядосва. Разбирам, че Джак не може да се справя с парите. Но все пак не мога да приема, че той на практика помага на чуждо дете. Откъде да намеря сили да издържа на всичко това? Кога ще свърши всичко това? Може би когато Джак си отиде? Но кога ще бъде…

 

Rate article
Съпругът ми е напълно безразличен към детето ни. Вместо това той се грижи за 20-годишния син на бившата си съпруга от първия си брак.