Съпругът ми беше лекар и в този ден беше на работа. Прибра се вкъщи вечерта. Не сам.

Този ден се чувствах много зле, цял ден ме болеше главата. Не можех да заспя, колкото и да се опитвах. Съпругът ми работеше като лекар и този ден беше дежурен.

Прибра се вкъщи вечерта. Но не сам. В ръцете си държеше малко дете. Момчето изглеждаше на две годинки. Беше уплашено и плачеше.

Помислих си, че имам халюцинации. Но не. Забравих да ви кажа, че аз самата щях да имам момиченце. В този ден бях много притеснена, страхувах се.

Тогава съпругът ми започна да ми разказва откъде е взел това момче. Родителите му са станали жертва на катастрофа, за съжаление и двамата са загинали. Момчето няма други роднини. Така че момчето било откарано в местната болница, а оттам трябвало да бъде отведено в дом за сираци. По цял ден се обаждаше на родителите си и плачеше. Мъжът бил съкрушен от училището на детето. То е още много малко и вече е загубило и двамата си родители.

Когато научих през какво е трябвало да премине, се разплаках горчиво. Защо? Децата трябва да растат в родителска грижа и любов. Тогава съпругът ми пръв започна да говори:

– “Утре детето трябва да бъде отведено в сиропиталище в друг регион. Толкова е беззащитно. Жалко е, че момчето е трябвало да преживее този ужас. Не знам какво ще кажете, но аз искам да го осиновя.

Веднага се съгласих. Преди да успеем да се съвземем, усетих болки в долната част на корема си. Извикахме линейка. На следващата сутрин родих здраво момиченце.

Така за един ден станахме родители и на двете деца. Все още трябва да оформим всички необходими документи за осиновяването на момчето, но съм убедена, че си заслужава. Чувствам, че ще го обичам като свое.

Със съпруга ми ще направим всичко, за да се чувства щастлив. Един ден ще му кажем цялата истина, но засега ще го закриляме и ще му осигурим щастливо детство.

Радвам се, че и двамата взехме това решение. Невероятно съжалявам, че той никога повече няма да види биологичните си родители. Но съм сигурна, че те ще се погрижат за сина си…

 

Rate article
Съпругът ми беше лекар и в този ден беше на работа. Прибра се вкъщи вечерта. Не сам.