Съпругата влиза в дома си и е поразена от видяното.

Жената била омъжена от пет години. Тя можела да си затвори очите за някои неща в съвместния им живот. Но фактът, че съпругът ѝ категорично не искаше да има деца, тя не можеше да разбере и приеме. -“Трябва да се разведем. Аз искам деца. Това не може да продължава така. Съпругът стана, облече си сакото, отиде до вратата и каза: развод, да, развод!

Жената не се изненада. Това беше обичайната му реакция на всяка новина. Безразличие. Развели се, но заживели заедно, в един и същи апартамент. Наложило се да го продадат и да разделят сумата наполовина. Напоследък съпругът се занимаваше с тези въпроси. Жената беше заета с лечението на майка си, която беше диагностицирана с тежко заболяване. -“Как е майка ти?” – попитал я съпругът ѝ, когато тя влязла в апартамента след операцията: – Всичко мина добре. Но все още няма стопроцентова гаранция. – Не се притеснявайте.

Тя е силна жена, всичко ще се оправи. Ще я видиш ли? – Да, сестра ми засега е тук. Ще отида след няколко дни. – Погрижи се за делата си, аз ще оправя всичко. Жената беше доволна от загрижеността на съпруга си. Тя дори си помислила: Може би се развеждам напразно? Майка ѝ била изписана, тя отишла да я посети за няколко дни. Когато се върнала у дома, вратата на апартамента била отворена. Влязла, а там имало планина от кашони, нови вещи. “Скъпа, това ли си ти?” – попитала жената. Тя не очакваше гости. – А ти кой си? – Аз? Аз съм собственикът на този апартамент. А вие коя сте? – О, разбира се, съпругът ви каза, че може да се отбиете за вещите си. Съпругът ми и аз купихме апартамента ви преди една седмица. – Откъде ме познавате? – Съпругът ви ми показа фотокопие на паспорта ви.

А името ви фигурираше и в договора за продажба. – Случайно ли спомена, че сме разведени? – Не, не спомена. – Добре, съжалявам, ще си тръгна. Жената вече е разбрала какво се е случило. Обадила се е на съпруга си, но телефонът е бил изключен. Опитала се да го намери, но напразно. Проверила сметките си, но поне там всичко било наред. Съпругът е действал по класическата схема. Използвайки факта, че съпругата му е заета с по-важни неща, той продал апартамента. Той бил регистриран на негово име, а жената, все още омъжена, му дала съгласие за продажбата. Той изчезнал с парите. Вероятността жената да успее да съди за връщане на апартамента или за своята част от парите, разбира се, е много малка.

 

Rate article
Съпругата влиза в дома си и е поразена от видяното.