Съпругата оставя на мъжа си бележка. Казала му да не чака, защото имала друг мъж. Така мъжът отгледал сина си сам през всичките тези години.

Когато Марк бил на шест години, майка му го напуснала. Те все още живеели заедно в апартамента на баба му по майчина линия. Всичко било наред, нищо не предвещавало неприятности. Но един ден майка ми се върнала у дома от командировка. Във влака се запознала със съпруга си. Говорили си цяла нощ. Тя имала впечатлението, че се познават цял живот. За довиждане си размениха телефонните номера.

Вкъщи нищо не изненадало съпруга, въпреки че жена му била замислена и тъжна. Той си помислил, че сигурно й липсва семейството. Но с течение на времето поведението на съпругата му се сторило странно. Тя избягвала да говори със съпруга си. Когато я попитали какво се е случило, тя мълчала. А после изчезнала. Написала бележка, за да не бъде намерена, че е срещнала друг и го обича. Така мъжът останал сам с Марк. Двамата заживели с тъща му. Минали два месеца, а жена му така и не се върнала. Мъжът чакал жена си да се върне, но напразно.

По-късно свекървата решила да поговори със зет си, като му казала, че е време да напусне апартамента ѝ. По-малката ѝ дъщеря щяла да се премести при нея, така че зетят и внукът ѝ трябвало да освободят апартамента. Мъжът бил в състояние на шок. Той нямало къде да отиде. Майка му има едностаен апартамент. Но тя им предложи да се преместят при нея. Те не можели да останат на улицата сега. Така че тримата заживяха в тесния апартамент. Бабата спеше в кухнята, а съпругът и синът – в стаята.

По-късно решили да направят ремонт на стаята. Съборили стената, която разделяла кухнята и стаята, и така се появило повече пространство. По-късно Марк тръгнал в първи клас. Времето лети бързо. Преди да се усетим, момчето завърши училище и влезе в университета. По това време баба му се беше разболяла, затова Марк реши да си намери работа, за да помогне на баща си да се почувства по-добре. Много пари бяха похарчени за лекарства. Когато Марк бил студент в трети курс, баба му починала. Той остава да живее с баща си.

Бащата работел на работното си място, а Марк учел. По-късно момчето си намерило работа, на която се доказало. Животът им започнал да се подобрява. Марк винаги се е чудил защо баща му така и не си намери друга жена. Старецът се смееше и казваше, че няма къде да вземе булката си. А той спестявал всичките си пари за сина си. Надявал се да му купи собствено жилище.

На двайсет и шест годишна възраст Марк казал на баща си, че ще се ожени. Баща му бил много щастлив, но все още не бил купил на сина си къща и не бил направил никакъв ремонт. Освен това се нуждаеше от пари за сватбата. Марк казал на баща си, че няма да правят голямо тържество, а по-скоро малко семейно събитие. Сред гостите щели да бъдат само родителите и приятелите им.

Точно преди сватбата тъщата, бабата на Марк, им дошла на гости. Толкова години тя не ги беше споменавала, а после се появи. Започна да се извинява, че ги е изгонила. Дъщеря ѝ, с която живеела, иска да я настани в старчески дом. Затова тя дойде при тях. Мъжът каза, че отдавна е простил на тъщата и е забравил всичко.

В деня на сватбата на Марк в ресторанта дойде една жена. Мъжът веднага разпозна бившата си съпруга. Но не ѝ попречи да се види със сина си. Марк не е дете и знае какво да каже на майка си. В отговор на извинението на майка си синът казал, че отдавна ѝ е простил, но я помолил никога повече да не се появява в живота му. Двамата с баща му са преминали заедно през всички тежки моменти. Благодарение на баща си той израснал и се превърнал в добър човек.

А за баща си Марк е истинска гордост.

 

 

Rate article
Съпругата оставя на мъжа си бележка. Казала му да не чака, защото имала друг мъж. Така мъжът отгледал сина си сам през всичките тези години.