Съпругата му не се интересува от нищо друго освен от нови дрехи

Когато Адам се прибрал от работа, жена му, вместо да го прегърне, се въртяла пред огледалото в новите си дрехи. Той не харесва безразличието на Сара и не може да го понася повече. Тя му обръща внимание само когато има с какво да се похвали. Днес… Сара е купила толкова много, че дори не може да пробва всичко. Тя иска съпругът ѝ да каже нещо за новите ѝ дрехи, но Адам само я гледа равнодушно.

адам само кимва с глава. Той осъзнава, че това ще отнеме много време, така че няма да може да си почине след работа или просто да поговори със Сара. Двамата със съпругата му са прекарвали много време заедно. Но откакто имат пари в къщата, вече не могат да седят така с нея. Нови рокли, салони за красота, приятели, с които Сара се хвали. Съпругата прекарва цялата вечер в разговори с приятелките си по телефона. Тя си има свои собствени. Какво си е купила, къде е ходила, с кого се е видяла… За Адам изобщо не остава време.

Междувременно бизнесът на Адам се подобрява. Баща му предава всичко на сина си и се пенсионира. Времето минава и Адам осъзнава същността на работата. Винаги се е съмнявал дали постъпва правилно, или не. С течение на времето се убедил, че е по-добре да слуша вътрешното си аз. Чувствата му никога не са го подвеждали.

Бизнесът му потръгна. В къщата цареше благоденствие. Сара все още вършеше всичко в къщата, като често казваше колко щастлива е със съпруга си. Но прекомерното количество пари я караше да се замайва.

Днес Адам не искаше и да чуе за новите дрехи на жена си. Той реши да отиде при баща си. Имаше нужда да поговори с него. Уморен е от живота, в който жена му се хвали само с дрехите си и не забелязва нищо около себе си. Бащата бил щастлив да се срещне със сина си. Отдавна не бяха седели заедно за нищо. Бащата веднага забелязал, че синът му не се справя добре, затова седнал и внимателно изслушал Адам. Синът мълчеше, а после започна да говори.

Адам се оплакал, че жена му е напълно безразлична към него и че новата вещ, която си е купил, е много по-скъпа от вниманието на съпруга му    .

Бащата изслушал сина си и след това попитал:
– Тя пие ли?
– Не.
– Тя изневерява ли?
– Не, не.
– Тогава какво искаш? Къщата е чиста, хладилникът е пълен с храна. И обърнете внимание, че тя не е от ресторант, а е приготвена от ръцете на вашата Сара. Тя е израснала в бедност. Ти сама ми разказа за това. Дай й възможност да се наслади на това, което е било нейна мечта през целия й живот. Дали тя харчи всички пари, които получавате?
– Не.
Адам се върна у дома притеснен. И наистина, защо да е притеснен? Сара го обича. Трябваше да ѝ купи подарък, отдавна не беше подарявал нищо на жена си. И каквото и да си купи тя… нека го направи. В тези моменти очите на Сара са толкова щастливи    .

 

Rate article
Съпругата му не се интересува от нищо друго освен от нови дрехи