Съпругата му беше много изненадана, когато Антон ѝ подаде кутия с хапчета. “Скъпа, отвори я, там има хапче за добро настроение.”

Адам се събужда в изненадващо добро настроение. Причината беше или времето зад прозореца, или почивният ден, или миризмата, която идваше направо от кухнята.

– “Скъпа, защо си станала толкова рано? Събота е.

– Забравила си, че отивам при сестра ми. Ще дойдеш ли с мен?

– О, не. Знаеш колко много обичам сестра ти. Отиди сам. Междувременно ще ти потърся подарък за рождения ден. Какво искаш?

– Ти избираш, това е целта. Вече осемнайсет години сме заедно, а ти все още купуваш всичко по мое предложение. Нека този път да го направиш сам.

След закуска съпругата му отиде на гарата. На Адам му оставаше един ден, за да направи подарък на жена си. За късмет не му хрумнало нищо добро. Адам вървял по улицата и се замислил: “Може би трябва да й подаря бонбони? Не, това е твърде банално. Тя ще се обиди.” Тогава той реши да отиде до супермаркета. Може би поне там щеше да му хрумне някаква идея. Отначало Адам попитал продавачите какво може да подари на жена си. В магазина за бельо те го убедили, че един комплект бельо ще бъде чудесен подарък. Но Адам дори не знаел какъв размер би й подхождал. В магазина за домашни потреби започнали да предлагат комплекти тенджери и тигани и всякакви кухненски принадлежности. Но по мнението на Адам това изобщо не беше изискан подарък. По-късно той отиде в отдела за железария. Една кутия за хапчета привлече вниманието му.

– “Ето, това е точно това, което търсех.” Адам я взе и я отнесе на касата   .

По пътя той купи още нещо за подаръка. Вкъщи Адам опакова кутията с хартия за опаковане на подаръци. Беше доволен от покупката си, защото знаеше колко изненадана ще бъде съпругата му. Той дори се усмихна, като си представи реакцията на съпругата си. На следващия ден жената се върнала у дома, където Адам я чакал с букет цветя и кутията.

Той ѝ подал кутията и я изчакал да я отвори     .

– Хайде! Отвори я! Опитах се.

– Чакай, нека поне се преоблека.

– Не, първо я отвори.

Молещият глас на Адам най-накрая я накара да отвори подаръка.

– Шегуваш се с мен? Кутия за хапчета?

– Да, мисля, че е страхотно нещо. Вижте, аз съм я сложил и съм я подписал.

изражението на жената веднага се промени.

– Съжалявам, че не й казах какво да купи. Знаех си го…

Жена му се канеше да отдалечи кутията, когато Адам я подкани:

– “Не бързай. “Виж, там има различни буркани. Ето едно хапче за добро настроение. Отвори го… Ще ти хареса.

Тя неохотно отвори буркана и видя златен пръстен. Изненадата наистина беше успешна.
Жената веднага взе пръстена и го сложи на пръста си.

– Беше прекрасен. А аз наистина си мислех, че сте ми подарили кутия за хапчета. Какво остроумие…

 

 

Rate article
Съпругата му беше много изненадана, когато Антон ѝ подаде кутия с хапчета. “Скъпа, отвори я, там има хапче за добро настроение.”