Съпругата ми забрани на дъщеря ми от първия ми брак да идва в дома ни

Съпругата ми ме принуждава да избирам между нея и дъщеря ми. Разведох се с първата си съпруга преди шест години. Имаме обща дъщеря, която по това време беше на 7 години.

Всъщност, заради нея, с бившата ми съпруга останахме в добри, приятелски отношения. Три години след развода се ожених повторно за милата, добра Анна. Втората ми съпруга знаеше, че имам дъщеря, и се разбираше чудесно с нея, когато я доведох в дома ни.

Сега Анна е бременна в четвъртия месец. А преди две седмици бившата ми съпруга ми се обади и каза, че са я поканили да работи в чужбина за няколко години (като преводач) и тъй като все още не може да вземе бебето, се разбрахме дъщеря ми да живее с мен и Анна. А бившата ми съпруга ще ми изпраща част от заплатата си, за да издържам дъщеря си.

Веднага щом казах на Анна за предстоящите промени – не познах жена си! Тя беше възмутена, изпадна в истерия и не се съгласи дъщеря ѝ да живее с нас! Моята мила, дружелюбна Анна показа истинското си лице – заплаши ме, че ще ме напусне и ще ми забрани да виждам нероденото си дете, ако доведа дъщеря си в нашия дом. Обясних ѝ, че дъщеря ми няма да дойде да живее при нас завинаги и че може да се грижи сама за себе си и дори да ни помага с бебето, когато то се роди, но жена ми е непреклонна. Тя отказва да разбере, че не мога да се откажа от сегашното си дете в името на нероденото, и ме принуждава да направя избор.

Родителите на първата ми съпруга предложиха да вземат внучката си да живее при тях , но как ще изглеждам в техните очи и в очите на дъщеря ми? Не мога да изпълня и заблудената молба на Анна – не обичам жени, които ме притискат! Анна обеща, че ще стигне до крайност, ако доведа дъщеря си при нас – ще каже на детето ми колко много го мрази и че той е причината за нашите разногласия. Не мога да разбера как една бременна жена може да прави такива жестоки неща на дете, дори на непознат човек! Дъщеря ми е много послушно, отговорно момиче, не създава проблеми – много я обичам, но семейството ми също ми е скъпо.

Винаги съм смятал, че ще знам как да се държа във всяка ситуация, но втората ми съпруга ме постави пред труден избор. Какво да правя? .

 

Rate article
Съпругата ми забрани на дъщеря ми от първия ми брак да идва в дома ни