София сложи пръстена на гроба на момчето и се прибра вкъщи. А посред нощ някой почукал силно на вратата. София погледнала през прозореца и се вкаменила.

София и нейната приятелка Роуз често излизат вечер. Това беше нещо като традиция. София прекарвала всяко лято при баба си. Природата в селото е просто вълшебна, да се разхождаш и да се наслаждаваш на красотата е удоволствие за очите и душата.

Веднъж приятелките се запътиха към гробището. Разхождаха се сред надгробните плочи и обсъждаха всяка една от тях, гледаха датата на смъртта, опитваха се да отгатнат какво е причинило смъртта на този или онзи човек. Тогава погледът на София попаднал на снимка на един много приятен човек. Той е починал преди тридесет години. Тогава е бил само с една година по-голям от момичето.

Човекът на снимката беше изненадващо добре изглеждащ.

– Ако беше жив, определено щях да се омъжа за него – усмихна се София.

Тя започна да си фантазира за евентуалното им съвместно бъдеще. Момчето се казваше Ник. Приятелят ѝ само се смееше и се шегуваше с нея. А София свали пръстена от пръста си и го постави на гроба на момчето.

– Ник, ще бъдеш ли мой годеник?

След това момичетата продължили и забравили за пръстена. Вечерта София се канеше да си легне, когато някой почука силно на вратата.

Баба ѝ вече спеше. Момичето се изненадало и отишло до прозореца, за да види кой чука. На прага тя видяла момчето от снимката на гроба.

– Омъжи се за мен, дошъл съм да те ухажвам – казал той.

Момичето припаднало от преживения ужас. А после внезапно отслабнала и си легнала. Видението я спохождало всяка нощ. С всеки изминал ден й ставало все по-зле. Тогава решила да разкаже на баба си за всичко.

Целият този ужас спрял едва когато бабата довела свещеник в къщата. Тогава и София била заведена на църква. След това тя започнала да се чувства по-добре и виденията спрели. В живота ни се случват много необясними събития.

 

Rate article
София сложи пръстена на гроба на момчето и се прибра вкъщи. А посред нощ някой почукал силно на вратата. София погледнала през прозореца и се вкаменила.