Снахата напуска съпруга си, защото й е омръзнало да стои в кухнята!

Никога не бих могъл да си представя, че синът ми ще ми донесе новината за развода си с Мария. Бяха се справили добре, рядко се караха, 11 години брак, осемгодишна дъщеря, а сега това    …

Когато започнах да я питам каква е причината, не можах да спра да се смея. “Ами, тя каза, че не можела повече да стои до печката!” – каза синът ми. Но докато се смеех, не можех да повярвам на това, което чувах. Това ли е истинска причина за прекратяване на връзка?

Когато синът ми се ожени за Мария, майка ми им даде апартамента си и се премести при мен. По онова време и двамата вече имаха работа. След като снаха ми излезе в отпуск по майчинство, синът ми се издигна в йерархията, така че често изчезваше оттам, но пък носеше много добри пари. Разбира се, той се връщаше късно, така че всички домакински задължения падаха върху снаха ми.

Не можех да си представя обаче, че това ще бъде толкова голям проблем за нея. Дъщеря ѝ вече не е малко момиче, тя помага на майка си да почисти къщата. Както ми каза синът ми, чистенето не е проблем за нея, тя не обича да готви, защото трябва да се събуди преди всички останали, след това да тича по магазините след работа и после отново да приготвя храна уморена. Самият процес обаче не я изморява толкова, колкото мисленето какво да сготви.

Разбира се, снаха ми се е оплаквала от това колко уморително е готвенето, но иронията е, че винаги, когато им гостувам, хладилникът е празен. След това Мария ми се оплака, че синът ми яде твърде много за трима души. Аз просто се засмях на това, защото всички мъже, които познавам, наистина ядат много.

Снаха ми не приготвя обяд, защото двамата със съпруга ѝ го купуват в ресторантите близо до работата им, а дъщеря ѝ се храни в училищния стол, така че тя готви два пъти на ден, и за мен остава загадка защо това е толкова голям проблем.

синът ми каза, че Мария се опитвала да намери изход от трудната ситуация и започнала да готви за няколко дни напред, но работата е там, че тя готви много вкусна храна и въпреки това всичко бързо изчезвало, най-много нещо да остане за следващия ден   .

Синът ми може да си направи някакви сандвичи, но не иска да яде това за закуска, а и не знае как да направи нещо друго. А и се прибира от работа с няколко часа закъснение, така че жена му и дъщеря му няма да го чакат да сготви.

Сега снаха ми взе дъщеря си и се премести при родителите си, а синът ми живее сам, като идва при мен за вечеря или отива на ресторант. Гледам всичко това и не мога да повярвам, че такава дреболия може да разруши толкова силен брак.

 

Rate article
Снахата напуска съпруга си, защото й е омръзнало да стои в кухнята!