Снаха ми е напълно луда. Мога ли да вземам чужди вещи?

Отгледах един син. Той е възрастен и независим мъж. Мечтаех за снаха. И наистина не исках отношенията ни да бъдат класически. Подготвях се да се срещна с нея.

И тогава дойде денят. Един ден синът ми доведе едно момиче и каза, че иска да се ожени за нея. Нямах нищо против, защото отдавна мечтаех за внуци. Исках да имаме голямо семейство. Много обичах единствения си син, въпреки че през живота си бях родила само едно дете    .

Снаха ми беше от бедно семейство. Родителите ѝ не можеха да ѝ помагат, затова тя трябваше да работи. Децата започнаха да живеят в моя апартамент. Аз не се противопоставих. Имам тристаен апартамент и в него имаше достатъчно място за всички.

И още от първия ден наистина не ми хареса едно нещо в снаха ми – тя започна да взема личните ми вещи. Не можех да ѝ откажа. Мисля, че не бива да даваш вещите си назаем на другите. Отначало снаха ми ме помоли за пижама, защото ѝ било студено. Затова ѝ дадох любимата си пижама, която наскоро си бях купила. Въпреки че нямах нищо против да ги нося сама.

минаха два месеца, а снаха ми така и не ми върна пижамата. Сякаш ги нямаше в магазина. А вчера тя дойде при мен и каза, че иска да облече топлото ми яке, защото сутринта й било студено да чака автобуса. Толкова се смутих от молбата ѝ. Не знаех какво да кажа. Тогава тя отвори гардероба ми без мое разрешение и взе якето.

Не казах нищо. Не исках да се карам с нея. Но реших да поговоря със сина си за това. Той ме изслуша, а след това каза, че в това няма нищо лошо и че няма нужда да се създават конфликти от нищо.

А преди два дни забелязах, че снаха ми носи моето червило. Зачудих се дали това е нормално.

Тогава реших проблема. Помолих ключаря да постави ключалка в стаята ми, така че никой да не смее да влезе в стаята ми по време на моето отсъствие. Това много ядоса сина ми, а снаха ми разбра причината за моето поведение. Децата не ме поканиха на вечеря. Но аз се престорих, че всичко е наред, спокойно отидох в кухнята и нахвърлях някаква храна.

Мисля, че това беше краят на нашия конфликт   .

 

Rate article
Снаха ми е напълно луда. Мога ли да вземам чужди вещи?