Случайна среща в болницата спасява живота на малко момиченце и дава на Елена любимия ѝ съпруг

Елена отглежда дъщеря си сама. Тя скъсва с бащата на детето веднага след раждането на момиченцето. Жената не искала да свързва бъдещия си живот с мъж, който не се интересува от семейството ѝ. Затова решила да скъса с него и преценила, че е в състояние да даде на детето си всичко, от което се нуждае. Алина израснала като умно и любознателно момиче. Тя винаги бомбардирала майка си с много въпроси. “Защо това? Защо това?” Елена вече не била в състояние да им отговори.

Но когато Алина била на пет години, един ден тя внезапно припаднала. Жената се втурнала да прави различни изследвания и просто онемяла – на Алина била поставена диагноза рядко заболяване, което изисквало скъпо лечение и постоянен лекарски контрол. Хелена дълго време не можела да се опомни, не разбирала защо това се случва с дъщеря ѝ, но нямала време за отлагане. Трябваше да събере средства за лечението възможно най-скоро. Жената се обърнала за помощ към доброволчески организации, но това не било достатъчно. Отначало мислела да вземе заем, но парите едва ли щели да бъдат достатъчни. Тя изпаднала в отчаяние.

Същия ден Елена с тревога изкачвала стълбите на болницата. След избухването на военните действия доброволческата помощ значително намаляла. Но болестта не чака… В болницата току-що беше пристигнал спонсор от чужбина. Тя бързаше към стаята на дъщеря си с наведена глава, когато изведнъж, без дори да я види, се сблъска със същия спонсор. Елена се извини за невниманието си и продължи по пътя си, но мъжът веднага забеляза насълзените ѝ очи и уморения ѝ вид.

– “Жена, нещо те притеснява ли?” – попита той.

След тези думи тя вече не можеше да сдържа сълзите си. И тогава, след като се успокоила малко, започнала да му разказва всичко. Елена беше сигурна, че той, както и всички останали, просто ще свие рамене и ще ѝ съчувства. Но на кого му е лесно сега. Такива са времената…

След като му разказа за дъщеря си, жената искаше да си тръгне, когато изведнъж мъжът я спря с ръка.

– “Почакайте малко. Ела с мен.

И двамата се отправиха към кабинета на главния лекар. Там жената отново споделила трудната си история, като казала, че няма пари за лечение в чужбина, а времето изтича.

– Готова съм да платя за лечението на дъщеря ви в чужбина. Пригответе си нещата и кажете на дъщеря си, че със сигурност ще бъде здрава. Същия ден лекарите започнали да подготвят момичето за клиника в чужбина, където били излекувани много деца.

Елена не можеше да повярва, че една обикновена среща може да спаси живота на нейната Алина. След като мъжът пристигнал, той не се отделил от Хелена. Той изцяло покрил разходите за лечение и рехабилитация. Така изминаха два месеца. Състоянието на момичето се подобрило значително. Хелена отдавна не се беше чувствала толкова щастлива. Той идваше да посещава Алина всеки ден. Момичето свикна с него. Хелена също така се замисли, че изпитва нещо много повече към този мъж. Когато дошло време да се прибере у дома, той я поканил да остане при него. Елена не знаеше как да се държи и какво да каже. В крайна сметка, след дълъг размисъл, тя се съгласи.

Жената се страхувала да започне нова връзка, затова в началото често имали недоразумения. По-късно нещата започнали да се подобряват. Успяха да намерят подход един към друг. Алина дори започнала да нарича съпруга си “татко”. Наскоро Елена беше разбрала, че е бременна. Така една случайна среща не само спасила живота на детето, но и подарила на Елена любимия ѝ съпруг.

 

Rate article
Случайна среща в болницата спасява живота на малко момиченце и дава на Елена любимия ѝ съпруг