След това, което разбрах, трябва да се разкайвам.

Къщата на бъдещите свекър и свекърва на сина ми е в съседство с нашата. Няколко дни преди сватбата реших да се отбия при тях, за да обсъдим някои неща.

Децата ни ходеха в един и същи клас и след като завършиха училище, после отидоха в университет. Така се случи, че София, както ни съобщиха наскоро, е бременна. Докато коремчето беше все още малко , решихме, че трябва да се оженят. Семейството на свекървата , както и нашето, имаше средни доходи, но успяхме да съберем пари за скромна церемония.

Затова отидох при тях, за да обсъдим няколко неща за предстоящата церемония

Оградата им е гъсто засадена с дървета, така че от двора улицата е напълно невидима . Когато се приближих до портата, чух:

– Ами ако се роди бебе, което не прилича на Марк или София? Ами ако Марк започне да гадае нещо? – каза бъдещият тъст на жена си.

– Трябва да си мълчим – каза съпругата му. – Както Бог иска, така ще бъде. София и Марк се обичат и тази грешка не бива да разваля живота ѝ.
Когато чух всичко това, се прибрах направо вкъщи, като дори забравих за какво исках да говоря с тях.

Обаче, както се оказа, те ме забелязаха , дойдоха в дома ни вечерта и ми предложиха голяма сума пари за мълчание.
– Децата ни се обичат, няма какво да им съсипва живота. Те ще отгледат едно дете и след това ще имат още едно.

И след речта си тя извади и сложи двайсет хиляди на масата.
Това е грях за мен, но аз ги взех! Използвахме парите за сватбата на децата ни на паша и почти завършихме ремонта на къщата на дядо ми, за да имат младите къде да живеят. Освен най-големия ни син имаме и по-малък син, който се нуждае от постоянно скъпоструващо лечение. Това беше основната причина, поради която приех предложените ми пари.

Казах на съпруга си, че тези пари са ми изпратени от сестра ми от Испания. Може би съм била измамена, но напълно оправдавам постъпката си. Дори не знам в каква история се е забъркала София, но детето не е виновно за това.
Искрено се надявам, че децата ни ще живеят дълго и щастливо заедно, моля Бога за това всеки ден.

Парите, които донесоха, бяха голяма помощ за семейството ни и ни помогнаха да затворим много неща. Възнамерявам да го запазя в тайна и ще обичам първото си внуче толкова силно, сякаш е мое собствено. Или може би все пак е. ….

 

Rate article
След това, което разбрах, трябва да се разкайвам.