След това, което ни направи роднината ни Саманта, се убедих, че не бива да даваме пари назаем на хора.

Веднъж една наша роднина ни помоли да ѝ дадем назаем определена сума пари   . И двамата със съпруга ми работим, нямаме деца, затова се съгласихме.

Не можехме да я оставим в беда. Саманта обеща да ни върне парите в рамките на четири месеца. Тя си купуваше апартамент, затова ѝ помогнахме. Особено след като съпругът ми държеше дъщеря ѝ на кръста, не можехме да откажем. Щеше да е грозно от наша страна.

А сега минаха три години, а ние все още не можем да си получим парите обратно.

Дълго чакахме парите си, но Саманта не бързаше. Тя се преструваше, че не ни дължи нищо.
На рождения ден на кръстницата ми, дъщерята на Саманта, съпругът ми сметна за необходимо да не й напомня за дълга. А аз цяла вечер я гледах със страничен поглед. Минаха още няколко месеца и със съпруга ми искахме да си купим кола, затова се обадихме на Саманта, за да я помолим да ни върне парите. Тя отговори, че не може да върне парите сега, защото дъщеря ѝ е болна и се подлага на скъпоструващо лечение. Тя има тумор и се нуждае от курсове по химия.

Няколко месеца по-късно Саманта публикува своя снимка от ваканция, на която позира край морето. Бяхме просто шокирани. Една ваканция струва толкова, колкото и дълговете ни.

а дъщеря ѝ не беше наистина болна. Саманта дори не си помисли да ни върне парите.

Беше невероятно. Тя клеветеше собствената си дъщеря. Толкова е лесно да си навлечеш неприятности.

Бих искала да кажа: ако умееш да вземаш, трябва да знаеш и как да връщаш. Вече минаха четири години, а ние все още не можем да си върнем парите.

Моят съвет е никога да не давате пари назаем на никого. Няма значение каква е сумата. В противен случай те просто могат да забравят за парите ви    .

Rate article
След това, което ни направи роднината ни Саманта, се убедих, че не бива да даваме пари назаем на хора.