След това, което направи свекърва ми, не мога да понеса да я нарека майка

Винаги съм мечтала за красива, пищна сватба. Представях си себе си в разкошна бяла рокля с букет от рози. Предварително знаех в какъв цвят ще бъде украсена залата, как ще изглежда сватбената ни арка със съпруга ми и къде ще бъде церемонията на открито. А след сватбата мечтаех да отида на почивка. Но после промених мнението си за това какъв трябва да бъде този ден. Със съпруга ми решихме да минем без музика и да не каним много гости.

И така дойде дългоочакваният ден. Когато сватбата беше в разгара си, разрязахме тортата си. С настъпването на вечерта гостите се приближаваха към нас и ни благодаряха за поканата, като ни пожелаваха щастлив семеен живот. Бяхме щастливи, че сме създали семейство и че можем да споделим този ден със семейството си. Когато гостите си тръгнаха, започнахме да разчистваме масите. И тогава свекърва ми се приближи до нас. Мислех, че и тя иска да ни каже няколко хубави думи, но вместо да ни поздрави за създаването на семейство, тя започна да иска част от парите за сватбата. В края на краищата тя ни помогна да организираме сватбата. Всъщност родителите ни разделиха всички разходи наполовина. Майка ми взе заем, за да организира сватбата. Ние не сме богати хора, но родителите на съпруга ми са много по-заможни.

След това, което тя каза, дори не знаех как да реагирам. Но съпругът ми не беше на себе си. Той каза на майка си да се успокои. Но тя стана още по-отдалечена. Не обърна внимание на семейството ми, което стоеше отстрани и слушаше всичко. Сестрата на съпруга ми вдигна свекърва ми и я отведе вкъщи. Но настроението ми вече беше развалено.

Мислех си, че тя ще се засрами от това, което е казала, и че свекърва ми ще осъзнае грешките си, но се надявах напразно. На следващия ден тя събра смелост и взе подаръците от ресторанта, които не бяхме успели да вземем вчера. Служителите не казаха нищо, защото знаеха, че това е майката на младоженеца. Представете си колко неудобно ни беше. Съпругът ми веднага се обади на майка ми и попита какво става. Тя отговори, че това уж било компенсация за разходите ѝ за сватбата ни.
Не спорихме с нея, защото това беше майка ми.

Решихме да си вземем почивка от всичко, затова отидохме на почивка. В продължение на една седмица се наслаждавахме на почивката си и сякаш бяхме забравили за всички недоразумения между нас и майка ни. Но нямахме спокойствие за дълго. Веднага щом се върнахме у дома, открихме, че чисто новата ни кола, която бяхме купили преди сватбата, е изчезнала.

Веднага разбрахме чия е била шегата. Половин час по-късно двете бяхме пред вратата на свекърва ми. Както и предполагахме, колата ни беше паркирана под алеята на родителите на съпруга ми. Бяхме много ядосани. Съпругът ми връхлетя в кухнята, където цялото семейство вечеряше. Той не подбираше думите си, а каза всичко, което мислеше за тях. Те със сигурност не бяха очаквали това от спокойния си син. Той беше толкова ядосан, че вече не можеше да се контролира.

Докато ни нямаше, свекърва ми се разпореди с колата ни по свое усмотрение – даде я на сестрата на съпруга ми. Също така й казала, че това е станало с наше съгласие. Сестрата на съпруга ми има две ученички, които трябва да бъдат водени на училище всеки ден. И то до другия край на града. Тя отдавна искаше да си купи кола, но свекърва ѝ не можа да измисли по-добър начин да ѝ даде нашата. Не е ли абсурдно?

Сестра ми все пак ни се обади, когато бяхме на почивка. Но ние решихме да не отговаряме на никакви обаждания, за да си починем от всички проблеми. Не спорихме със сестрата, защото тя не знаеше нищо, и предупредихме майка ни: или ни оставя на мира, или не искаме да чуваме нищо повече за нея. След това се обърнахме, излязохме от апартамента, взехме колата си и потеглихме към дома.

Оттогава насам свекърва ми се е сменила. Ние се помирихме. Тя вече не ни притеснява. Мисля, че все още се срамува от това, което е направила.
 

Rate article
След това, което направи свекърва ми, не мога да понеса да я нарека майка