След петгодишен брак съпругата на брат ми оставаше непозната за нас до едно скорошно посещение, което наистина ни отвори очите.

след петгодишен брак съпругата на брат ми остана непозната за нас до едно скорошно посещение, което ни отвори очите. Брат ми Дейвид се премести в далечен град след дипломирането си, като възнамеряваше да се върне у дома след една година, но съдбата реши друго. Запознал се с едно момиче, решили да вържат връзка и той останал там завинаги. Поради определени обстоятелства аз не успях да присъствам на сватбата им и само майка ми имаше възможност да се запознае за кратко с новата му съпруга    .

Минаха години и така и не ни се отдаде възможност да ги посетим, но тази година брат ми ни разказа за многоетапното им пътуване, което включваше и спирка при нас за два дни. Бях оптимистично настроен и готов да ги посрещна в малкия ни апартамент или пък във вилата на роднините ми, където щяхме да ги настаним удобно. Вълнението бързо се превърна в разочарование, като се започне от момента, в който срещнах снаха си на летището. Тя започна непрестанно да се оплаква от полета, като изглеждаше недоволна от всеки негов аспект    .

При пристигането във вилата неодобрението ѝ продължи, тъй като тя прояви безпричинно отвращение към душа и тоалетната. Постоянното ѝ мърморене накара брат ми да я закара до града, а ние със съпруга ми бяхме озадачени от поведението ѝ. Когато се върна вкъщи, тя беше придирчива към това, което яде, като отказваше повечето от ястията, които грижливо приготвяхме за тях. Предпочитанията ѝ сякаш се въртяха единствено около зеленчуците, а дори и на тях гледаше подозрително.

Сякаш това не беше достатъчно, по време на разходката ни из града на следващия ден тя прояви и неприятна суетност, държейки се като разглезено дете. Нямах търпение да се сбогувам с тях и да ги изпратя до летището. Не можех да разбера как брат ми е успял да я търпи в продължение на пет години, тъй като истинското ѝ лице се прояви само след два дни с нас.

 

Rate article
След петгодишен брак съпругата на брат ми оставаше непозната за нас до едно скорошно посещение, което наистина ни отвори очите.