След начина, по който се държеше на първата среща, разбрах, че не сме на един и същ път.

Запознах се с едно момиче в социалните мрежи. След три месеца кореспонденция се съгласихме да се срещнем. Тя изглеждаше мила и любезна. Но след срещата ни мнението ми се промени.

Реших да я впечатля и я поканих в едно кафене. Започнахме да говорим на различни теми.

Изведнъж в кафенето влезе едно малко момиче. Беше ужасно облечена. От нея се носеше неприятна миризма. Тогава разбрах, че тя има нужда от помощ. Извадих двеста гривни и ги подадох на момичето. Трябваше да видите радостта ѝ. Тя ми благодари и побягна. След това забелязах, че приятелката ми някак си се е променила. Високото ѝ настроение изчезна. Тогава реших да я попитам какво се е случило. Може би я бях обидил с нещо. Тя ми отговори, че просто не понася бедните хора. В края на краищата, преди да родят, те трябва да мислят как да изхранват децата си. И няма смисъл да им се помага, защото те така или иначе ще похарчат парите за храна.

Беше ми неудобно да чуя такива неща от момиче, което харесвах. Осъзнах колко различни сме били. Добре е, че тя не знае какво е бедност. За разлика от мен. Ето защо винаги се опитвам да помагам на бедните. Кой знае какви обстоятелства са накарали човека да подаде ръка. Това не се прави от добър живот. Не исках да убеждавам момичето, защото не виждах смисъл в това.

В кафенето направихме поръчка. И когато дойде време да я платим, помолих сервитьора да даде сметката на момичето и моята поотделно. Тя ме погледна с учудени очи, а аз ѝ обясних с нейните думи, че всеки трябва да си изкарва сам.

Това беше краят на нашата среща, както и на по-нататъшната комуникация. Момичето ме включи в черния списък и трябва да призная, че бях много щастлив от това.

 

 

Rate article
След начина, по който се държеше на първата среща, разбрах, че не сме на един и същ път.