След като се пенсионира преди 11 години, Сюзън изпитва финансови затруднения. По същото време се ражда внучката ѝ Алина.

След като се пенсионира преди 11 години, Сюзън се сблъсква с финансови затруднения. По същото време се ражда и внучката ѝ Алина. С оскъдна пенсия и неподготвена за подобни финансови затруднения, приятелка на Сюзън й предложила идея: защо да не предложи услугите си като бавачка на собствените си деца, което би било полезно и за двете страни? Децата ѝ не само щяха да са спокойни, че за тях се грижи член на семейството, но и финансовото бреме на Сюзън щеше да бъде облекчено. Първоначално Сюзън не приема предложението сериозно, но когато финансовото ѝ положение се влошава, тя се обръща към децата си с това предложение    .

“сине, аз мога да се грижа за Алина, докато ти и съпругата ти работите”, предложи Сюзън. В резултат на това снахата на Сюзън била повишена на мениджърска позиция и тя отделяла част от заплатата си, за да компенсира свекърва си за грижите за дъщеря им. Сюзън се оказала чудесна бавачка, увличала внучката си с вълшебни приказки, разказвала увлекателни житейски истории, готвели заедно, ходели на разходки и играли на различни игри     .

Въпреки това, когато Алина наскоро навършила 9 години, снаха й заявила, че е пораснало и самостоятелно момиче, което вече не се нуждае от бавачка. Така Сюзън загубила източника си на доходи. Освен това синът ѝ инвестирал парите им в ремонт на дома, което поставило Сюзън в трудно финансово положение. “Това е всичко, нашата бавачка изпълни ролята си. Алина расте и вече нямаме нужда от нейните услуги”, споделила снахата на Сюзън със своя приятелка.

На въпроса дали ще продължат да плащат на Сюзън, снахата отговорила: “Тя получи компенсация за услугите си. Сега, когато вече нямаме нужда от тях, няма да продължим да ѝ плащаме. Тя е изобретателна и ще намери решение. Освен това, ако някога изпадне в невъзможност да работи, ще ѝ помогнем, но в момента самите ние не сме финансово обезпечени.”

 

Rate article
След като се пенсионира преди 11 години, Сюзън изпитва финансови затруднения. По същото време се ражда внучката ѝ Алина.