След като се омъжи за Майкъл, дъщеря ми започна да отслабва и да става слаба!

Имаме само една дъщеря, затова винаги сме я глезили и сме я отглеждали като истинска принцеса. Рядко можех да откажа на тези яркозелени очи, които светеха от щастие, когато получавах поредното “желание”.

Бях сигурна, че благодарение на това възпитание дъщеря ми ще избере мъж, който ще се отнася с достойнство към нея, но тя се влюби в Майкъл… Работата е там, че Майкъл загуби баща си, когато беше на пет години, майка му много го съжаляваше, правеше всичко за него. Така се получи, че зет ми живя с майка си до 30-годишна възраст и не спечели нищо, а когато се ожени, нищо не се промени. Сега той ходи на работа, работи известно време и после се отказва, защото нещо не му харесва. И после пак седи без работа в продължение на година…

Нашата сватовница е много трудолюбива и добра жена, но е жалко, че не е могла да възпита сина си по същия начин.

Живеят в апартамента, който със съпругата ми подарихме на дъщеря ни за 18-ия й рожден ден, карат колата, която й подарихме за сватбата, и живеят с парите, които дъщеря ми изкарва… Тя печели добре, но това не е достатъчно за всичко, защото издържа двама души. На Майкъл не му пука, че седи на врата на жена си. Защо обаче да го притеснява това, след като е живял по същия начин, само че с майка си?

През двете години на брака им зетят е работил по два месеца… Болно ми е да гледам дъщеря си сега, защото е станала много слаба, отслабнала е и вече не прилича на онова момиче с искрици в очите. Първо се обадих на зетя, за да поговоря с него сериозно за намирането на работа. Не чух нищо ново – работата е малко, навсякъде има препратки, а това, което остава, е или зле платено, или тежка работа. Осъзнавайки, че няма смисъл да говоря с него, реших да насоча вниманието си към дъщеря ми.

Както в старите времена, я поканих да прекара времето си с мен през уикенда. Излязох на разходка с нея. Отидохме да пазаруваме, обновихме гардероба ѝ, а след това отидохме в любимия ни ресторант, където започнах да питам дъщеря си дали е доволна от този съвместен семеен живот.

– Татко, знаеш, че обичам Майкъл – започна дъщеря ми, – вярвам, че той ще успее и ще си намери работа, стига да продължи да търси. Но знаеш ли, иска ми се това да се случи по-рано, защото сега всичко лежи на моите плещи. Прибирам се от работа и тичам до магазина, после започвам да готвя, а след това трябва да почистя къщата и да прекарвам време със съпруга си, така че нямам време за себе си.

– Не може ли Майкъл да готви сам, за да можете да се приберете от работа и да си починете?

– Той казва, че това е женска работа…

– Е, да, но той си върши мъжката работа – печели пари!

Същата вечер се обадих на приятелите си и се уговорих с тях да наемат зет ми. Фирмата е много престижна, приходите са добри, така че нямаше да има причина да откаже. И зет ми наистина започна работа, но вдъхновението му продължи един месец, а след това просто не дойде, като каза, че му трябва повече време за почивка.

Този път дъщеря ми не издържа и се скара с него. Каза му да се махне от апартамента ѝ и че ще бъде готова да говори с него едва когато започне работа.

Изминаха два месеца, откакто дъщеря ни живее сама, и тя сякаш отново разцъфна! А ние със съпругата ми най-накрая сме спокойни за нея!

 

Rate article
След като се омъжи за Майкъл, дъщеря ми започна да отслабва и да става слаба!